24 Nisan 2016 09:34

SES şube başkanına 5 yıl kademe durdurma, 1 yıl hapis cezası

Muş SES Şube Başkanı İdris Gürkan'a 10 Ekim Ankara Katliamını protesto yürüyüşüne katıldığı için 5 yıl kademe durdurma, 1 yıl da hapis cezası verildi.

Paylaş

Muş'ta 10 Ekim Ankara Katliamı’nı protesto yürüyüşüne katıldığı için hakkında adli ve idari soruşturma başlatılan SES Şube Başkanı İdris Gürkan'a, 5 yıl kademe durdurma, bir yıl da hapis cezası verildi. Valinin siyasi gerekçelerle emekçilere ceza yağdırdığını söyleyen Gürkan " Ankara Katliamı’ndan sağ kurtulanlara hapis cezası vermek, memurluktan atmak insanlık dışıdır. Yeni vali saray valisidir, savaş valisidir" diye tepki gösterdi.

HDP'Lİ VEKİLLERİN KATILMASI GEREKÇE OLDU

SES  Muş Şube Başkanı İdris Gürkan hakkında, 10 Ekim Ankara Katliamı’nı protesto etmek amacıyla 12 Ekim'de kentte düzenlenen greve katıldığı için açılan idari ve adli soruşturmada ağır cezalar verildi. Muş Valiliği tarafından açılan idari soruşturmada, yürüyüşe HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan ve Ahmet Yıldırım'ın katılması gerekçe gösterilerek Gürkan hakkında "Siyasi faaliyetlerde bulunmak"  iddiasıyla 2 yıl, yürüyüşte "Katil Erdoğan" sloganı attığı için ise 3 yıl olmak üzere toplamda 5 yıl kademe durdurma cezası verildi. Bu ceza memurlukta en ağır ceza anlamını taşıyor.

Bölgede devam eden çatışmaların durması için sendikanın 29 Aralıkta düzenlediği bir günlük iş bırakma eylemine de soruşturma başlatan valiliğin talep ettiği 3'üncü ceza da onaylanır ise Gürkan meslekten men edilebilecek.

HAPİS CEZASI PARA CEZASINA ÇEVRİLMEDİ
 
Öte yandan Muş 2. Asliye Ceza Mahkemesi de, Gürkan’a ilk duruşmada 1 yıl hapis cezası verdi. Hapis cezası para cezasına çevrilmezken, Gürkan Yargıtay'a itirazda bulundu. Ceza, Yargıtay tarafından onaylanır ise Gürkan hapse girecek.
Verilen cezalara tepki gösteren ve yıllardır kente gelen valilerin keyfi uygulamalar ile her türlü hukuksuzluğa imza attıklarını dile getiren Gürkan, kente son olarak gelen Vali Sedat Yavuz'un emekçilere yönelik savaş başlattığını ve emekçileri soruşturmalar ile sindirmeye çalıştığını ifade etti. Vali Yavuz'un hukuku ayaklar altına alarak siyasi gerekçeler ile emekçilere ceza yağdırdığını söyleyen Gürkan, "Yeni vali saray valisidir, savaş valisidir. Türkiye'de, pek çok mahkemede ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilen slogana ceza yağdırması tamamen antidemokratik bir uygulamadır. Ankara katliamından sağ kurtulanlara hapis cezası vermek, memurluktan atmak insanlık dışıdır” dedi. (Muş/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Anaokulu çocuklarına 'kutlu doğum' ilahileri!

SONRAKİ HABER

Skandal tutanakla gözaltına alınan DİHA Muhabiri tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...