24 Nisan 2016 07:04

Kilis'e yine roketli saldırı: 16 yaralı

Kilis, bir kez daha Suriye sınırlarında IŞİD denetimindeki bölgeden atıldığı tahmin edilen bir roketin hedefi oldu. 16 kişi yaralandı.

Paylaş

Kilis, bir kez daha Suriye sınırlarında IŞİD denetimindeki bölgeden atıldığı tahmin edilen bir roketin hedefi oldu.

Saat 10.40'ta Demirciler mahallesine roketatar mermisi isabet ederken yaralıların olduğu bilgisi üzerine bölgeye ambulanslar sevk edildi.

2 ayrı noktayı vuran roketatar mermileriyle 16 kişi yaralandı.

Patlama ihbarı üzerine bölgeye yönlendirilen ekipler yaralananları ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne götürdü.

Yaralılardan 6'sının vücuduna şarapnel parçalarının isabet ettiği, diğerlerinin ise baygınlık veya sinir krizi geçirdiği saptandı ve bazıları ayakta müdahalenin ardından taburcu edildi. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Hastaneye başvuran 16 kişiden 1'inin kimliği henüz belirlenemezken, bebekten 80 yaşına kadar olan 15 kişinin isimleri şunlar:

Hidayet Manaz, Hibe Cuma, Meys Hafız, Nesim Hafız, Ali Hafız, İlef Hafız (bebek), Selma Nohut, Mehmet Murat Can, Alper Can, Abdi Can, Muhammet Can, Gülçin Can, Aysel Çolakgil, Kevser Altay ve Saniye Soran.

GÖSTERİ YAPMAK İSTEYENLERE GÖZALTI

Kilis'te bu sabahki patlamaların ardından protesto gösterisi için toplanan grup, Kilis Valiliği'ne yürümek istedi. Ancak, geçen cuma günü Kilis Valiliği'nin kentte her türlü eylem ve etkinliğin yasaklanması kararı nedeniyle polis, yürüyüşün izinsiz olduğunu belirterek kalabalığın dağılmasını istedi. Kitlenin kararlı yürüyüşü üzerine polis saldırıda bulundu ve çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Son 4 ayda 15 kişi Kilis'e yönelik roket saldırılarında yaşamını yitirdi. (KİLİS)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da bazı yollar kapatıldı

SONRAKİ HABER

Tuzhurmatu'da Peşmerge ile Haşdi Şabi arasında çatışma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...