24 Nisan 2016 05:51

Irkçılardan idam pankartı!

Eskişehir'de ırkçı grup, boynuna ip geçirilmiş maketi ve 'PKK'lı akademisyene, çalışana, öğrenciye idam' pankartını çevre yoluna astı.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP hükümeti, toplumun barış isteyen kesimlerini sürekli hedef gösterirken bu söylemler ırkçı grupları da harekete geçiriyor.

Eskişehir'de "Genç Atsızcılar" adlı ırkçı grup boynuna ip geçirilmiş ve etek giydirilmiş insan maketini çevre yolundaki trafik işaret levhalarının bulunduğu yere astı. Maketin yanında da "PKK'lı akademisyene, çalışana, öğrenciye idam" yazısı yer aldı.

Irkçıların maketi, Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü karşısı Havacılık müzesi önündeki çevre yolunda saat 01.00 sıralarında görüldü.

DHA'nın haberine göre Genç Atsızlar ESOGÜ' yazılı pankartı gören araç sürücüleri 155 Polis İmdat hattını arayarak ihbarda bulundu. Olay yerine gelen bomba uzmanı yaptığı incelemenin ardından Büyükşehir Belediyesi İtfaiye aracının merdivenli bölümüne binerek önce pankartı ardından da maketi aşağıya indirdi.

Maket ve pankart Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Maket ve pankartı asan kişileri belirlemek için çalışma başlatıldı. (ESKİŞEHİR)

ÖNCEKİ HABER

Mizah, kendine ulu kişi pozları takınanların pullarını döker

SONRAKİ HABER

New York’ta 'yeşil' tablo, Adana’da termik santral!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...