24 Nisan 2016 01:26

Yeni Çeltek’te sözler tutulsun

Amasya’da bulunan Yeniçeltek Maden Ocağı işçileri, açlık grevlerini bitirmeleri için verilen sözlerin tutulmasını istiyor.

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

Amasya’da bulunan Yeniçeltek Maden Ocağı işçileri, açlık grevlerini bitirmeleri için verilen sözlerin tutulmasını istiyor.

Amasya Merzifon’da bulunan Yeni Çeltek Maden Ocağında işçilerin madenin kapatılması ve Soma’ya taşınması dayatmasına karşı yer altında yaptıkları açlık grevleri ve direnişi, verilen sözlerin ardından sona ermişti.

TKİ Genel Müdürü ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müsteşarları ile yapılan görüşmede işçilerin talepleri kabul edilmişti. Direnişin sona ermesinin ardından işçiler, mücadelenin bitmediğini ve verilen sözlerin takipçisi olacaklarını söylemişlerdi.

Bu hafta başında da işçiler, sendika yönetimi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, müsteşarlar arasında yeni bir görüşme gerçekleşti. Ankara’da bakanlık binasında yapılan görüşmede, Bakan Soylu’nun verilen sözleri tekrarladığı belirtiliyor. TKİ’nin yapacağı yeni bir projeyle madenin yeniden çalışacağını belirten Soylu, işçilere Soma’ya gönderilmeyecekleri sözünü verdi. Konuştuğumuz işçiler ise kaygılı. Direnişin üzerinden bir hafta geçmesine rağmen yeni bir adım atılmadığını belirten işçiler, taleplerinin arkasında olduklarını ve sonucu beklediklerini dile getiriyor. T. Maden-İş Genel Başkan Yardımcısı Gülahmet Güven, “Yeni Çeltek’te iki talebimiz var; Soma’ya gitmeyeceğiz ve burada çalışmak istiyoruz. Bu sözler verildi” dedi. Güven, işçilerin yeni proje tamamlanana kadar Eski Çeltek Madeninde çalışma ihtimallerinin olduğunu söyledi. Bakan Soylu’nun işçilere verilen iş akitlerinin feshinin alınmamasını açıkladığını aktaran Güven, kıdem tazminatlarının ve alınamayan 2 aylık ücretlerin kısa sürede ödeneceği sözlerinin verildiğini dile getirdi. Güven, verilen sözlerin tutulmaması halinde yeniden direnişe geçmekten çekinmeyeceklerini söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Kazanmak ancak mücadeleyle oluyor

SONRAKİ HABER

Müsteara mahkum edilen emek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...