26 Nisan 2012 08:22

Mardin’de 8 BDP ilçe yöneticisi gözaltına alındı

Mardin’in Ömerli ve Savur ilçelerinde sabaha karşı askerler tarafından yapılan ev baskınlarında 8’i BDP yöneticisi 9 kişi gözaltına alındı.Ömerli ve Savur’da birçok eve baskın düzenlendi. Baskınlarda BDP Ömerli İlçe Eş Başkanları Metin Kaya, Saadet Şimşek ve yöneticiler; Mehmet İhsan Erdem, Rıfat

Mardin’de 8 BDP ilçe yöneticisi gözaltına alındı
Paylaş

Mardin’in Ömerli ve Savur ilçelerinde sabaha karşı askerler tarafından yapılan ev baskınlarında 8’i BDP yöneticisi 9 kişi gözaltına alındı.

Ömerli ve Savur’da birçok eve baskın düzenlendi. Baskınlarda BDP Ömerli İlçe Eş Başkanları Metin Kaya, Saadet Şimşek ve yöneticiler; Mehmet İhsan Erdem, Rıfat Kaya, Abdulrezak Şimşek, Mehmet Demir, Fadıl Aslan ile Ömerli’ye bağlı Duygulu Köyün Muhtarı gözaltına alındı. Aynı saatlerde Savur’da askerler tarafından yapılan ev baskınında BDP Savur İlçe Başkan Yardımcısı Şeyhmuz Aksoy gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, Ömerli Jandarma Karakoluna götürülürken, hangi gerekçe ile gözaltına alındıkları öğrenilemedi.

DİYADİN’DE KÖY BASKINI

Ağrı’nın Diyadin ilçesine bağlı Taşbasmak (Mirzecan) köyünde de asker ve polisler Zeydin Alparslan isimli köylünün evine baskın düzenledi. Evde yapılan aramanın ardından asker ve polisler kimseyi gözaltına almadan evden ayrılırken, Zeydin Alparslan, “Arama sırasında televizyon, buzdolabı gibi eşyalarımı kırdılar. Av tüfeğime de el koydular. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

5 üniversite öğrencisine 79 yıl hapis

SONRAKİ HABER

Yine askeri bölge, yine kafatası ve kemikler!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...