23 Nisan 2016 18:05

Toplantıdan çıkan sonuç: İstanbul’da kitlesel 1 Mayıs

KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, '1 Mayıs’ı İstanbul’da da taleplerimizle, yani yüz binler bir arada kutlayabileceğimizi ifade etmek istiyorum' dedi.

Paylaş

KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, 1 Mayıs’la ilgili İstanbul’da yapılan alan tartışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, “1 Mayıs’ı İstanbul’da da emek, demokrasi, barış taleplerimizle, yani yüz binler bir arada kutlayabileceğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.

Kamu Emekçileri Konfederasyonu Eş Genel Başkanı Lami Özgen Hayat Televizyonuna yaptığı açıklamada DİSK, KESK, TTB ve TMMOB’nin yaptığı toplantıyı aktardı.

“Evet Taksim talebimizi ifade ediyoruz” diyen Lami Özgen şöyle devam etti: “İşçi ve emekçilere yönelik topyekün saldırılar var. Bu saldırılar karşısında hem işçi sendikaları olarak hem kamu emekçisi sendikaları olarak, taşeron sistem, iş güvencesizliği vb. saldırılara karşı alanlarda haykırma ihtiyacı var. Taksim talebimiz var ama onun dışında bizim belirleyeceğimiz uygun alanlarda 1 Mayıs’ı kutlama olanağı ortaya çıkmış durumda. Kanımca 1-2 gün içinde bu çerçevede bir karar verilecek. Ve 1 Mayıs’ta İstanbul’da da bütün emek demokrasi, barış taleplerimizle, yani yüzbinler bir arada kutlayabileceğimizi ifade etmek istiyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gökhan Töre'yi yaralayan firari zanlı yakalandı

SONRAKİ HABER

'Yüzleşme olmadan soykırımlar bitmez'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa