23 Nisan 2016 16:45

Van'da 'kitaplara gözaltı' protesto edildi

Van Kitap Fuarı'na katılan yazar ve yayınevleri, standına yönelik polis baskınında 180 kitabına el konulan Aram Yayınevi'ne destek açıklaması yaptı.

Paylaş

Kürt Yazarlar Derneği, "Kitapla Barış" şiarıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Van Kitap Fuarı'nda yer alan Aram Yayınevi standına yapılan polis baskınına ilişkin fuar önünde basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasına fuara katılan yayınevleri ve yazarlar katıldı. Basın açıklamasında konuşan Aram Yayınevi çalışanı Nadir Erdem, yayınevine ait 180 kitaba polisler tarafından el konulduğunu söyleyerek, "Bize gözdağı verip, psikolojik baskı yapıyorlar" dedi. Yayınevine ait kitapların bandrollü olduğunu ve Kültür Bakanlığı'nın izniyle çıktığını söyleyen Erdem, "Biz gönderilen herhangi bir tebligat yok, uygulama tamamen keyfidir" şeklinde konuştu.

KİTAP FUARINA BASKIN: 180 KİTABA EL KONULDU

Basın açıklamasına katılan Kürt yazar Azad Zal ise, Kürt gazeteciler gününden bir gün sonra Aram Yayınevi'ne yapılan baskının manidar olduğunu ifade ederek, "Bugün burada kitaplar gözaltına alındı" diye konuştu. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

DİHA Muhabiri Güldem skandal tutanakla gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Beşiktaş, Akhisar'da yine kazanamadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...