23 Nisan 2016 16:36

DİHA Muhabiri Güldem skandal tutanakla gözaltına alındı

Batman'da gözaltına alınan DİHA Muhabiri Bilal Güldem'in YPS'nin kadın birimi olan YPS-JIN'de görev yaptığı iddia edildi!

Paylaş

Batman'da gözaltına alınarak Mardin'e götürülen DİHA Muhabiri Bilal Güldem'in yakalama tutanağında skandal ifadelere yer verildi. Güldem'in Sivil Savunma Birlikleri'nin (YPS) kadın biriminde faaliyet yürüttüğü iddia edildi. Güldem'in doğduğundan bu yana kullandığı "Cejno" ismi de kod adı olarak gösterildi.

Güldem bugün, Batman'ın Koçerler Bulvarı'nda haberden dönerken gözaltına alındı.  Güldem, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen dosya kapsamında Mardin'e götürüldü.

Güldem'in, yakalama tutanağı ise evlere şenlik!

Yakalama tutanağında şu iddialara yer verildi:

"Hakkında YPS JİN içerisinde faaliyet yürüttüğü, hendek ve barikatların olduğu mahallerde örgütün karargah olarak kullandığı yerlere giderek örgüt mensuplarıyla röportaj yapıp, örgüt faaliyetlerinin fotoğraflarını çektiği, örgüt mensuplarına mühimmat, kamera, power bank şarj aleti gibi malzeme aktarımı yaptığı, örgüt ile parti arasında koordinasyon sağlayarak örgütün talimatları doğrultusunda gazetecilik yaptığı şeklinde bilgeler elde edilen CEJNO KOD Bilal Güldem isimli şahsın Batman ilinde olduğu şeklinde bilgiler elde edilmiştir." (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

ANHA: Suriye savaş uçakları Şeyh Maksud'u bombaladı

SONRAKİ HABER

Van'da 'kitaplara gözaltı' protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...