23 Nisan 2016 14:24

Bangladeş'te akademisyen, palalı saldırıda katledildi

Bangladeş'te son aylarda çok sayıda laik blog yazarı ve ateist eylemciye yönelik gerçekleştirilen saldırılara bir yenisi daha eklendi.

Paylaş

Bangladeş'te son aylarda çok sayıda laik blog yazarı ve ateist eylemciye yönelik gerçekleştirilen saldırılara bir yenisi daha eklendi. Akademisyen Rezaul Karim Sıddık, uğradığı palalı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Saldırıyı IŞİD bağlantılı grup üstlendi.

Yaşamını yitiren 58 yaşındaki profesör, ülkenin batısındaki Rajshahi Üniversitesinde İngiliz dili alanında öğretim üyesi olarak görev yapıyordu. Sıddık, üniversiteden evine giderken bir grubun palalı saldırısına uğradı. Geçen yıl ülkenin önde gelen laik blog yazarlarından dördü palalı saldırı sonucu öldürülmüştü.

Sıddık’ın birçok kültür programı faaliyeti içerisinde yer aldığı ve yasaklanan İslamcı grup Bangladeş Mücahitleri Cemaatinin eski kalelerinden Bagmara’da bir okul kurduğu belirtiliyor. Bu ayın başında bir hukuk öğrencisi, internette laiklik yanlısı görüşleri savunması sonrası uğradığı palalı ve silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü.

Ülkede ayrıca Şii, Sufi, Ahmedi, Hıristiyan ve Hinduların da aralarında bulunduğu halklara da saldırılar gerçekleştiriliyor. Saldırıların birçoğunu IŞİD üstlendi. Bangladeş’te hükümet, saldırılarla mücadelede yetersiz kalmakla eleştiriliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Çağla Büyükakçay finale yükseldi

SONRAKİ HABER

Dokunulmazlıklar için çözüm çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa