23 Nisan 2016 06:05

TGC seçimini Turgay Olcayto'nun listesi kazandı

TGC üyeleri, yeni yönetim kadrosunu seçti. Seçimi Turgay Olcayto’nun Başkanlığını yaptığı Bağımsız Bağlantısız Özgür Gazetecilik Grubu kazandı.

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyeleri, üç yıl süreyle görev yapacak yönetim kadrosunu belirlemek için sandık başına gitti. İki listenin yarıştığı seçimi Turgay Olcayto’nun Başkanlığını yaptığı Bağımsız Bağlantısız Özgür Gazetecilik Grubu kazandı. 

Türkiye’nin en yaygın gazetecilik meslek örgütü olan TGC’nin 45. Olağan Genel Kurulu yapıldı. 2 gün süren kurulun ardından TGC üyeleri yeni yönetim kadrosunu belirlemek için sandığa gitti. Seçimlere, Türkiye’nin dört bir yanından çok sayıda gazeteci katıldı.

Cağaloğlu’nda bulunan TGC’nin Burhan Felek Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seçimlerde, Turgay Olcayto’nun başkanlığını yaptığı Bağımsız Bağlantısız Özgür Gazetecilik Grubu ile Sedat Bakıcı’nın Başkanlığını yaptığı Emeğe Saygı Grubu yarıştı. Seçime Seracettin Zıddıoğlu ile Şükrü Disanlı yönetim kurulu için çok bağımsız aday olarak katıldı.     

Listeyi 793 üyenin imzaladığı görüldü. Divan Başkanı, Oy Ayrımı Kurulu’nu göreve davet etti ve üç sandık sayılmak üzere Cemiyet’in boş olan Yönetim Kurulu odasına götürüldü. Sandıklar Divan Başkanlığı’nca Oy Ayrımı Kurulu üyeleri ve izleyicilerin huzurunda tek tek açıldı.

Yapılan sayımda, giriş kartı sayısının 793, içinde oy pusulası bulunan zarf adedinin de 793 olduğu görüldü. Zarflar açıldı ve geçerli - geçersiz oylar tek tek ayrıldı. Zarflardan çıkan oylardan 20’si geçersiz çıktı, 773’ünün geçerli olduğu anlaşıldı.

Seçimi Bağımsız Bağlantısız Özgür Gazetecilik Grubu Listesi kazandı. 

Yönetim Kurulu’nda Turgay Olcayto, Vahap Munyar, Recep Yaşar, Sibel Güneş, Gülseren Ergezer Güver, Ahmet Özdemir, İhsan Yılmaz, Oğuz Güven, Göksel Göksu, Niyazi Dalyancı, Celal Toprak yer alırken, Yönetim Kurulu yedek üyeleri Atilla Güner, Şeref Oğuz, Pınar Aktaş, Semiha Öztürk Pişirici, Yalçın Türk, Zeki Efe, Garbis Özatay, Arif Kızılyalın, Hüseyin Başusta, Ziyneti Kocabıyık, Ümran Avcı olarak belirlendi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Tahliye edilen Asil Nadir KKTC'ye gitti

SONRAKİ HABER

6 IŞİD'li, eylem hazırlığı yaptıkları iddiasıyla yakalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...