23 Nisan 2016 05:51

Tahliye edilen Asil Nadir KKTC'ye gitti

Uzun zamandır tutuklu bulunduğu İngiltere'den Türkiye'ye iade edilen ve dün serbest bırakılan İşadamı Asil Nadir KKTC'ye gitti.

Paylaş

İngiltere'den Türkiye'ye iade edilen ve dün serbest bırakılan Kıbrıslı iş adamı Asil Nadir, İstanbul'dan KKTC'ye gitti. Nadir, Onur Hava Yolları'nın tarifeli seferiyle saat 09.20'de Atatürk Havalimanı'ndan Ercan'a hareket etti.

ASİL NADİR KİMDİR?

1990 yılı sonunda paravan şirketler kurarak İngiltere'nin en büyük şirketlerinden Polly Peck'in hisselerini yapay şekilde yükseltmek ve milyonlarca Sterlin'i zimmetine geçirmekle suçlanan Asil Nadir, hakkında çıkarılan yakalama kararı ile 17 Aralık 1990 tarihinde tutuklanmı ve 1993 yılına kadar İngiltere'de hapis yatmıştı. 1993'te 3,5 milyon Sterlin kefaletle serbest bırakılan ve özel uçağıyla KKTC'ye kaçan ancak 2010 yılında kendi isteğiyle yeniden yargılanmak üzere İngiltere'ye dönen Nadir, 10 yıl hapse mahkum olmuştu.

2013 yılında, İngiltere'deki mahkeme, cezasının 5 yıllık bölümünü çeken Asil Nadir'in, mağdur bıraktığı yatırımcılara 5 milyon Sterlin ödemesi durumunda cezasının geriye kalanını Türkiye'de çekmesini kararlaştırmış ve Nadir önceki gün Türkiye'ye teslim edilmişti. (DHA)

Asil Nadir, Türkiye'ye iade edildi

ÖNCEKİ HABER

Aydın'da belediye binası inşaatında göçük: 4 işçi yaralı

SONRAKİ HABER

TGC seçimini Turgay Olcayto'nun listesi kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...