26 Nisan 2012 07:33

1 Mayıs 77'de katledilenler anıldı

1 Mayıs 1977 yılında ölenler, Kazancı Yokuşu başındaki Kazancı Anıtı önünde anıldı. Ölenler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından Kazancı Anıtı’na karanfil bırakan sendikalar, İstiklal Caddesi’nde 1 Mayıs bildirileri dağıttı.DİSK ve KESK üyeleri, 1 Mayıs 1977 yılında ölenleri anmak için Divan Otel

1 Mayıs 77'de katledilenler anıldı
Paylaş

DİSK ve KESK üyeleri, 1 Mayıs 1977 yılında ölenleri anmak için Divan Otel önünde toplandı. “1 Mayıs şehitlerini anıyoruz” pankartı ile Taksim’e yürüyen işçi ve emekçiler,  “Suçlular belli hesap sorulsun”, “Yaşasın 1 Mayıs” sloganları attı.

Ölenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından, konuşan DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, 1 Mayıs 1977 yılında hayatını kaybedenleri anmak için toplandıklarını söyledi. 1 Mayıs 1977 suçlularının peşini bırakmayacaklarını dile getiren Serdaroğlu, “1 Mayıs tertip komitesini oluşturan tüm kurumlar olarak söz veriyoruz ki bu işin peşini bırakmayacağız. Bu suçluların yargılanmasını sonuna kadar gerçekleştirmenin mücadelesini vereceğiz” dedi.

Hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren Serdaroğlu, konuşmasının sonunda tüm vatandaşları başta Taksim Meydanı olmak üzere, tüm ülke genelinde oluşturulacak 1 Mayıs alanlarına davet etti. Basın açıklamasının ardından işçi ve emekçiler, önce Şişhane’de ölenleri ardından da Kadıköy’de ölenleri andı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Öğrencilere 'kına gecesi' eğitimi!

SONRAKİ HABER

İMO’da kongre günü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa