23 Nisan 2016 01:16

Sustukça daha çok ezileceğiz

Gazetemize mektup gönderen ÇAYKUR işçisi, Gıda-İş'te örgütlenme çağrısı yaptı ve 1 Mayıs'ta Rize'de alanlara çıkacaklarını duyurdu.

Paylaş

ÇAYKUR işçisi

Değerli arkadaşlarım hepinizi saygıyla ve hüzünle selamlıyorum. Son birkaç yıldır çözülmeyen ve gittikçe büyüyen sorunlarımız, psikolojimizi sosyal hayatımızı ve hatta bütün hayatımızı etkilemiş durumda.

Tek yumruk olamadığımız aşikar ki bunu da birkaç yıl önceki grev sürecinde gördük ve yaşadık. Tüm başımıza gelenler birbirimize kenetlenmemiz  ve tek yumruk olamayışımızdır. Şu an kurumumuzdaki Öz Gıda-İş Sendikasının nasıl yetki aldığını hepimiz bilmekteyiz. Kimimize her türlü baskı, kimimize çıkarcı vaatler verilerek çoğunluğu sağlayan ve yetki alan sendika sadece işçilerden aidat kesmeye yarıyor. Yapılan iki sözleşmeden memnun olan hiçbir işçi arkadaşımız yoktur sanıyorum. Her ortamda şikayet ettiğimiz halde çeşitli endişe ve baskılardan dolayı başka bir sendikaya üye olamıyoruz. Biz birbirimizle dayanışma içinde olmadığımız zaman patrona hizmet eden sendika tabii ki bizi anlamaz. İşte şu an haklarımız için, evlatlarımızın geleceği için var olan bir sendika DİSK/Gıda-İş’tir. Şimdi korkularımızı yenip, sadece aidat kesen yetkili sendikaya ders vermenin zamanı çoktan geldi de geçiyor. Eski Tek Gıda-İş Sendikası döneminde mağdur olan arkadaşlar şu an yetkili olan sendikada da aynı mağduriyeti arkadaşlarına yaşatıyor. Sebebi ise şahsi ufak menfaatler. Ama bu haksızlıklara karşı susmayalım, sustukça daha çok ezileceğiz.

ÇAYKUR işçisi arkadaşlarımızın birçoğu aynı zamanda çay üreticisidir. Kota sorunu, alım yerleri sorunu, gübreleme sorunu gibi sorunların yanında bir de işçi hakları üzerinden sorun yaşanıyor. Yer yer fiili olarak özelleştirmenin ve taşeronlaştırmanın başladığı ÇAYKUR’da şu an yetkili olan Öz Gıda-İş Sendikası elmayı çürüten bir kurt görevi yapmaktadır. Önceki sendikaya ithaf ettiğimiz her türlü olumsuzluk ve haksızlık şu anki yetkili sendikada fazlasıyla mevcut. Bazı ön yargılarımızdan kurtulduğumuzda  ancak bu sorunları aşabiliriz. Tek yumruk olmalıyız, haklarımızı bilmeliyiz ve şahsi menfaatlerimizden vazgeçmeliyiz. Bahsettiğim ön yargılardan dolayı yasal olmasına rağmen gerektiği gibi güçlü bir şekilde 1 Mayıs İşçi Bayramımızı kutlayamıyoruz. Mevsimlik işçiye kadro ve çayın geleceği talebiyle bütün ÇAYKUR işçisi kardeşlerimi ve çay üreticilerini 1 Mayıs’ta Rize’de alanlara çağırıyorum.

ÖNCEKİ HABER

Ünteks'te patron büyüyor, işçi küçülüyor

SONRAKİ HABER

Akan kan dursun, çocuklar sokaklarda koşup oynayabilsinler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...