22 Nisan 2016 19:14

Merkel: Böhmermann açıklamasından pişmanım

Almanya Başbakanı Merkel, Komedyen Jan Böhmermann'ın Erdoğan hakkındaki şiiri için yaptığı 'kasten yaralayıcı' yorumunun hatalı olduğunu söyledi.

Paylaş

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında okuduğu şiir sebebiyle aleyhinde soruşturma başlatılan Komedyen Jan Böhmermann konusunda yaptığı ilk açıklamadan pişman olduğunu söyledi.

Berlin’de Türkiye ziyareti öncesinde konuşan Merkel, mizah krizine ilişkin geriye dönük baktığında, okunan şiire yönelik 4 Nisan tarihinde sarf ettiği “Kasten yaralayıcı” sözünden pişman olduğunu açıkladı.

Bu açıklamasının sanki basın ve ifade özgürlüğünün kendisi için bir şey ifade etmediği gibi bir algının oluşmasına yol açtığını kaydeden Merkel, “İnsan hakları, sivil özgürlükler ve basın özgürlüğü vazgeçilmez değerlerdir” dedi.

“Kasten yaralayıcı” açıklamasının, Türkiye ile bir anlaşma yapıldığı için sanki bu değerlerden vazgeçildiği algısına yol açması açısından yanlış olduğunu kabul eden Başbakan Angela Merkel, mizahçı Jan Böhmermann’a soruşturma açılmasına izin vermesini ise savundu. Merkel, soruşturma izni verilmesinin Alman mahkemesine karar verme imkanı sunduğunu söyledi. Merkel, yaptığı öz eleştiri ile bu yanlış algılamayı düzeltmek istediğine dikkat çekti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Obama, 'Soykırım' yerine 'Büyük felaket' dedi

SONRAKİ HABER

Suriyeli çocuk işçiler eğitim alamıyor, ucuza çalıştırılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...