22 Nisan 2016 14:51

Hayata bir oyunluk ‘Mola’

Mühendis, banka çalışanı, biyolog, arkeolog ve öğretmenlerden oluşan tiyatro topluluğu Tiyatro Mola'nın son oyunları “Karanfil Çıkmazı” 24 Nisan'da

Paylaş

Mühendis, banka çalışanı, biyolog, arkeolog ve öğretmenlerden oluşan tiyatro topluluğu Tiyatro Mola son oyunları “Karanfil Çıkmazı” ile 24 Nisan 16.00’da Tiyatro Yan Etki, Maya Cüneyt Türel Sahnesinde. 

Tiyatro Mola, üniversite yıllarında tiyatro kulüplerinde tiyatroyla ilgilenen, tiyatroyu hayatından ayrı düşünemeyen, iş hayatına atıldıktan sonra da tiyatroya devam etmesi gerektiğini fark eden altı arkadaşın çabasıyla, izleyicisiyle zaman ve mekanda bambaşka yolculuklara çıkmak üzere “hayata mola” vermek için 2007’de İstanbul’da kuruldu.

Mola, 2008’de kendi yazı ekibi “Fikr-i Mola” tarafından yazılıp yönetilen “Yol Geçen Hanı” isimli oyunları sonrasında 2009’da “Tartüf”, 2010’da “Resimli Osmanlı Tarihi”, 2013’te ise oyuncularından Sema Betül Kaya’nın yazdığı “Saadet Pavyonu” isimli müzikli oyunla yirmi beş kişilik bir ekiple sahne aldı. Oyunlarını, Cem Safran Sahnesi, Maya Cüneyt Türel Sahnesi ve Sahne Beşiktaş gibi sahnelerde sergiledi.

Tiyatro Mola, 2016’da son olarak ise yine Sema Betül Kaya tarafından yazılıp yönetilen “Karanfil Çıkmazı” isimli oyunla on beş kişilik bir ekiple Yan Etki Maya Cüneyt Türel Sahnesinde izleyiciyle buluşmaya devam ediyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

'Kürsü dokunulmazlığı dışındaki tüm dokunulmazlıklara hayır'

SONRAKİ HABER

2. Van Kitap Fuarı başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa