22 Nisan 2016 14:31

CHP emek ve örgütlenme sorunları paneli düzenledi

CHP İstanbul İl Örgütü, 1 Mayıs öncesi Türkiye’de emek ve örgütlenme sorunlarını tartışmak üzere Esenyurt’da panel düzenledi.

Paylaş

Farklı iş kollarından işçilerin katıldığı etkinlikte Hava-İş Sendikası Eski Genel Başkanı Atilay Ayçin ve Gazeteci Engin Ünsal birer sunum yaptı. DİSK’e bağlı Gıda-İş ve Cam Keramik-İş sendikalarının temsilcilerinin katıldığı panelde Atilay Ayçin sendikal hareketin geldiği durumu özetlerken, Engin Ünsal da kıdem tazminatının fona devredilmesinden, kiralık işçilik yasasına kadar birçok konuya değindi.

Sunumların ardından söz alan işçiler 1 Mayıs alan tartışmalarından, örgütlenme sorunlarına, çalışma koşullarından, emek örgütlerinin birlikte mücadelesine dair bir dizi soru yöneltti. İşçilerin, konuşmasında 25 yıl sendika başkanlığı yaptığını belirten Ayçin’e, “25 yıl boyunca sendikanızda örgütlü olan işçiye ne verdiniz” yönelttiği soruya Ayçin şu şekilde yanıt verdi: “Eğitimler yapmamıza rağmen sınıfı siyasallaştırmadık, partisiyle buluşturamadık.”

“İşçiler siyaset yapmalıdır” diyen  Ayçin CHP’ye büyük iş düştüğünü ancak CHP’nin emekçilerle buluşamadığını, işçilere dokunamadığını belirtti. Ayçin, “Bugün CHP’de bir tane işçi milletvekili var mıdır” diye sordu. 1 Mayıs tartışmalarına da değinen Ayçin “Ortak güçlü bir 1 Mayıs kutlamak için emekten yana olan kesimler bir araya gelmelidir” dedi. Ayçin’in ardından söz alan bir işçi “Bugün işçiler neredeyse, nerede üretim yapılıyorsa 1 Mayıs oralarda kutlanmalıdır” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tereddüt’ten ilk görüntüler yayınlandı

SONRAKİ HABER

Antep’te 1 Mayıs İstasyon Meydanı’nda kutlanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa