22 Nisan 2016 14:08

EGEÇEP Bilim Kurulu kuruldu

EGEÇEP Ekoloji mücadelelerinin ihtiyaç duyduğu bilimsel ve teknik bilginin oluşturulması amacıyla Bilim Kurulu'nu kurdu.

Paylaş

EGE Çevre ve Kültür Platformu şubat ayında yaptığı kurultayda aldığı kararlardan birisini daha yaşama geçirdi. Ekoloji mücadelelerinin ihtiyaç duyduğu bilimsel ve teknik bilginin oluşturulması amacıyla Bilim Kurulu kuruldu.

Önceki gün gerçekleştirilen toplantının bir bölümüne katılan HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, EGEÇEP’in ekoloji mücadelesindeki çabalarını taktirle karşıladığını belirterek, kendisinin de bu mücadeleleri TBMM gündemine taşımak için gayret gösterdiğini söyledi. 

Daha sonra geçilen genişletilmiş yürütme kurulu toplantısında ağırlıklı olarak EGEÇEP Bilim Kurulunun oluşturulması konusu ele alındı. İki yıl önce oluşturulan EGEÇEP Hukuk Komisyonunun ardından Bilim Kurulunun da oluşturulmasının platform çalışmalarına güç katacağı dile getirildi. Değişik görüşlerin aktarıldığı toplantıda EGEÇEP Bilim Kurulunun platform bilişenlerinin yürüttüğü ekoloji mücadelelerinde gereksinim duyduğu bilimsel ve teknik bilgilerin oluşturulması amacını taşıdığı konusunda fikir birliği oluştu. Bilim Kurulunun EGEÇEP Yürütme Kurulu ile eş güdüm halinde çalışması, komisyonun genişlemesi, belli konularda raporlar hazırlama ve arşivleme yapma gibi çalışmaları kendi içerisinde belirlemesi kararı alındı. Ekoloji mücadelesine komisyon çalışmalarına katılarak katkı koymak isteyen tüm bilim insanı, alanlarının uzmanı kişilerin katılımına açık olması gerekliliği dile getirilirken, buna dönük EGEÇEP Yürütme Kurulu tarafından ülke geneline çağrı yapılması kararlaştırıldı. 

BİLİM KURULUNUN İLK İSİMLERİ

İlk kuruluş toplantısında EGEÇEP Bilim Kurulunda şu isimler yer aldı: 
Prof. Dr. Ali Osman Karababa (Ege Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı), Erhan İçöz (Jeofizik Yüksek Mühendisi), Muammer Sakaryalı (Eğitimci - Yazar), Cezmi Tomrukçu (Jeoloji Mühendisi) (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Öğrenciler, Erdoğan'ın programına taşınacak

SONRAKİ HABER

Bütün bir kış çiçek açar Sennur’un şiiri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...