22 Nisan 2016 12:13

‘Parsel parsel’ davası ertelendi

Tezcan Karakuş Candan hakkında, Bülent Arınç’ın “Parsel parsel” ifadelerini kullandığı gerekçesiyle açılan davanın duruşması görüldü.

Paylaş

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan hakkında, dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın “Parsel parsel” ifadelerini kullandığı gerekçesiyle açılan davanın duruşması Ankara 35.Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.

Dava sonrası önce adliye önünde, sonra da Mimarlar Odası Genel Merkezinde basın açıklaması yapan Candan, “‘Parsel parsel sattı’ diyen Bülent Arınç, ‘Evet sattım ama pişmanım’ diyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve dava açılan biz” dedi. 

DAVA SÜRECİ UZADIKÇA HAKİM ÜZERİNDEKİ BASKILAR ARTIYOR

Kararın 26 Mayıs 2016 tarihine ertelendiğini belirten Candan, “Biz savunmamızı yapmaya hazırken, dava açan şikayetçi taraf ek süre istedi ve talebi üzerine dava ertelendi” dedi. Candan, Avukatları Turgut Kazan’ın hakime, “Bu süreç uzatıldıkça üzerinizdeki baskının artması ve tayininiz söz konusu iken Demokles’in kılıcının sürdürülmesi demektir” sözünü aktardı.Bülent Arınç’ın tanıklığının da reddedildiğini belirten Candan, hukukun siyasi baskı altında olduğuna dikkat çekti. 

Cumhurbaşkanının TMMOB’ye yönelttiği paralelciler iddiasına da yanıt veren Candan, “Sanırım onlarla aynı evrende yaşamıyoruz. TMMOB 1954’ten bu yana bağlı meslek odalarıyla birlikte kamu yararı mücadelesini devam ettirecek. Dava açmak bizim anayasal hakkımızdır. Bu hakkımızı değil Cumhurbaşkanı, hiç kimse engelleyemez. Hak arama mücadelemizin paralel yapı ile ilişkilendirilmesi yalnızca komiktir. Biz bildiğimiz anayasal yoldan devam edeceğiz” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ermeni Soykırımı'nda katledilenler İstanbul'da anılacak

SONRAKİ HABER

Tacize ‘İnandırıcı delil yok’ diye takipsizlik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...