22 Nisan 2016 12:00

Diyarbakır: Savaşa ve sömürüye karşı 1 Mayıs’ta alanlara

1 Mayıs Tertip Komitesi Diyarbakır’da İstasyon Meydanı’nda düzenlenecek 1 Mayıs mitingine çağrı yaptı.

Paylaş

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin oluşturduğu 1 Mayıs Tertip Komitesi Diyarbakır’da yapılacak kutlamaya ilişkin basın toplantısı düzenlendi. DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası 1 Nolu Şube binasında  düzenlenen toplantıda tertip komitesi adına Genel İş 1 Nolu Şube Başkanı Zeynep Demir Akçak açıklama yaptı. Bölgede devam eden savaşa dikkat çeken Akçak hem savaşa hem de emekçilerin maruz kaldıkları sömürüye karşı mücadele ruhuyla 1 Mayıs’ın karşılanacağını ifade etti. 

Devam eden savaşın sona ermesini istediklerini belirten Akçak işçi sınıfı olarak 1 Mayıs’ta Bölgede “çatışmalarının son bulması, yaşam alanlarımızın ‘kamulaştırılması’ adı altında gasp edilmesinin son bulması, iş cinayetlerine engel olunacak adımların atılması ve insanca yaşanacak ücret ve sosyal hakların sağlanması” talepleri ile alanda olacaklarını söyledi.
Akçak, bu taleplerle Diyarbakır’da yapılacak 1 Mayıs mitingi için valiliğe başvuruda bulunduklarını ifade ederek, İstasyon Meydanı’nın gerekli önlemler alınarak işçilere açılmasını talep ettiklerini söyledi. Akçak, işçileri ve tüm Diyarbakır halkını 1 Mayıs alanına çağırdı. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Barış için Akademisyenler: 4'ten fazlayız

SONRAKİ HABER

Prince için mor yağmur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...