22 Nisan 2016 11:34

Diyarbakır Barosu: 5 aydır tek bir açıklama yok

Tahir Elçi için adliye binası önünde toplanan Diyarbakır Barosu üyeleri, bugüne kadar soruşturmaya ilişkin açıklama yapılmadığını belirtti.

Paylaş

Katledilen Tahir Elçi için bu hafta da adliye binası önünde toplanan Diyarbakır Barosu üyeleri, yetkililerden bugüne kadar soruşturmaya ilişkin tek bir açıklamanın yapılmadığına işaret etti. 

Diyarbakır Barosu tarafından Sur ilçesinde 28 Kasım 2015 tarihinde katledilen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi için adliye binası önünde açıklama yapıldı. Birçok avukatın katıldığı açıklamaya, "Seni unutmayacağız" yazılı pankartı açılarak, Tahir Elçi'nin fotoğrafları taşındı. Baro Yönetim Kurulu Üyesi Cihan İpek, Tahir Elçi'nin bin 500 yıllık tarihi olan Dört Ayaklı Minare'ye ilişkin açıklama yaptığını ve bu açıklamasında barıştan söz ettiğini ancak burada katledildiğini ifade etti. 

Elçi'nin katledilmesinin üzerinden 5 ay geçmesine rağmen katillerinin bulunmadığını belirten İpek, bu süre zarfında hem savcılık hem de valilik tarafından soruşturmaya ilişkin tek bir açıklama yapılmadığına da dikkat çekti. Açıklama oturma eyleminden sonra sona erdi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Avukat İsmail Hakkı Atal: Yasalar termiklerden yana

SONRAKİ HABER

Barış için Akademisyenler: 4'ten fazlayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...