22 Nisan 2016 06:03

Dersim'de patlama: 3 asker hayatını kaybetti

Tunceli- Elazığ karayolunda askeri aracın geçişi sırasında yola yerleştirilen patlayıcıyı infilak ettirildi. 3 asker hayatını kaybetti

Paylaş

Tunceli- Elazığ karayolunun 25'inci kilometresinde Göktepe Köyü mevkiinde, yola yerleştirilen patlayıcı, bugün sabah saat 10.00 sıralarında askeri aracın geçişi sırasında patlatıldı. Patlamada 3 asker hayatını kaybederken yaralıların olduğu bildirildi. Dersim merkez ve Mazgirt ilçesinden ambulansların olay yerine sevkedildiği öğrenildi.

Patlama sonrasında helikopterler çok sayıda askeri bölgeye indirirken Kobra tipi helikopterlerin Danaburan köyü ile Söğütlü Mezrası bölgesini yoğun şekilde bombaladığı öğrenildi.

TSK tarafından yapılan açıklamada Dersim'deki patlamada 3 askerin hayatını kaybettiğini belirtti. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi: “22 Nisan 2016 Cuma günü Tunceli-Elazığ karayolu Göktepe köyü mevkiinde askeri aracın geçişi esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakça saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz.” (DERSİM) 

 

 

ÖNCEKİ HABER

‘Bir çocuğun bisiklet hayalini gerçekleştirmek ister misin?

SONRAKİ HABER

Hubble, yıldızlararası dev baloncuğu görüntüledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa