22 Nisan 2016 06:28

‘Bir çocuğun bisiklet hayalini gerçekleştirmek ister misin?

Bölge illerinde namluların gölgesinde çocukluğunu dahi yaşayamayan çocuklar için Van'ın Başkale ilçesinde "Kırmızı bisiklet" kampanyası başlatıldı.

Paylaş

Cihan BAŞAKÇIOĞLU 

Türkiye'de çocuklar, 23 Nisan Çocuk Bayramı kutlamalarına hazırlanırken, bölge illerinde namluların gölgesinde çocukluğunu dahi yaşayamayan çocuklar için Van'ın Başkale ilçesinde "Kırmızı bisiklet" kampanyası başlatıldı. "Bir çocuğun bisiklet hayalini gerçekleştirmek ister misin?" sloganı ile başlatılan kampanyada batı illerindeki yurttaşların satın aldıkları veya kullanmadıkları bisikletlerini kargo ile çocuklara yollaması bekleniyor.

Operasyonların ve çatışmaların yoğunlaştığı Başkale ilçesine bağlı bir sınır köyü olan Böğrüpek köyünde bulunan Böğrüpek İlkokulu'nda görevli iki kadın öğretmen çocukların yaşadıkları süre boyunca tek istekleri olan bisiklet hayalini gerçekleştirmek için "Kırmızı bisiklet" kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında yurttaşlardan kullanmadıkları bisikletlerini Başkale'deki çocuklara gönderilmesi istenirken, yurttaşlar aynı zamanda internet üzerinden aldıkları bisikletleri de kargo yoluyla Başkale'deki çocuklara gönderebilecek.

"Bir çocuğun bisiklet hayalini gerçekleştirmek ister misin?" sloganı ile başlatılan kampanya aynı zamanda sosyal medyada da büyük ilgi gördü.

'ÇOCUKLUĞUNU YAŞAYAMIYORLAR'

İzmir'de yaşayan ve Başkale'de öğretmenlik yapan Gizem Aldemir, herkesin çocukluk döneminin en büyük keyfinin bisiklet olduğunu belirterek, Başkale'de yaşayan çocukların hemen hemen hepsinin çeşitli sebeplerle çocukluğunu dahi yaşayamadığını ve bu keyiften mahrum bırakıldığını ifade etti. Kendisinin eğitim verdiği 21 kişilik sınıfta kimsenin bisikleti olmadığını ve okuldaki çocukların bazılarının ise bisikletin ne olduğuna dair fikirlerinin dahi olmadığını söyleyen Aldemir, okuldaki yaklaşık yüz öğrenciye hayallerini sorduklarını ve birçoğundan bisiklet cevabını aldıklarını söyledi. 

Çocuklara çeşitli yardımların gönderildiğini söyleyen Aldemir, bölgede yaşayan çocukların en büyük hayali olan bisiklet hayalini gerçekleştirmek için böyle bir kampanya başlattıklarını belirtti. Yurttaşların satın aldıkları veya kullanmadıkları bisikletleri çocuklara kargo yolu ile ulaştırabileceğini söyleyen Aldemir, "Kısıtlı imkanlar ve zorlu hava şartları altında hayatı sadece köy yaşamından ibaret sayan minik öğrencilerimizin büyük kalplerine dokunabilmek onları mutlu görmek adına destek bekliyoruz. Mutlu ve gerçekten umutlu çocuklar yetiştirmek en büyük görevi ve amacı" dedi.

Kampanya ilişkin bilgiler ise sosyal medya üzerinde oluşturulan "Kırmızı Bisiklet Projesi" isimli sayfada bulunuyor. (İzmir/DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Barış ve özgürlük yargılanıyor

SONRAKİ HABER

Dersim'de patlama: 3 asker hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...