21 Nisan 2016 16:51

Silopi’de 'TEOG sınavı ertelensin' talebine ret!

Sokağa çıkma yasağının 17 gündür devam ettiği Şırnak'ın Silopi ilçesinde TEOG sınavının ertelenmesi talebi dikkate alınmıyor.

Paylaş

Beyar ÖZALP
Şırnak

Sokağa çıkma yasağının 17 gündür devam ettiği Şırnak’ın Silopi ilçesinde ortaokul idarecilerini arayan ilçe Milli eğitim Müdürlüğü  27-28 Nisan tarihlerinde yapılacak olan TEOG sınavı için öğretmenlere hazır olmaları talimatının verilmesini istedi. "Sınava hazır olun" talimatı sonrası ilçede yaşanan sokağa çıkma yasaklarından dolayı öğrencilerin normal müfredatın gerisinde olduğu gerekçesiyle sınavların ertelenmesi için ilçe Milli Eğitme başvuran  Silopi Eğitim Sen ilçe temsilciliği bakanlığın sınav yapılması istemesi gerekçesi ile olumsuz yanıt aldı.

HÜKÜMETE GÖRE BÖLGEDE HİÇBİR SORUN YOK

Gazetemize konuşan Eğitim Sen Silopi İlçe Temsilcisi Metin Alan, sokağa çıkma yasaklarıyla başta eğitim ve sağlık olmak üzere çok sayıda faaliyetin durma noktasına geldiğini ifade etti. Alan, "Tüm bunlar yaşanırken hükümet ve yandaşları hiçbir sorun olmadığını, sosyal yaşamın, eğitimin, sağlığın normal bir şekilde sürdürüldüğünü hep bir ağızdan haykırmaktadırlar” dedi.

Eğitim ve öğretim yılının birinci döneminde ilan edilen sokağa çıkma yasağında öğrencilerin 37 gün okullarından uzak kaldığını hatırlatan  Alan devam eden yasakla beraber öğrencilerin mağduriyetinin katbekat attığını söyledi.

SINAVLAR ERTELENSİN

Yasaklardan dolayı öğrencilerin normal müfredatın gerisinde olduğunu vurgulayan Alan öğrencilerin eğitim haklarının gasbedildiğini söyleyerek mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Milli Eğitim Müdürlüğüne yaptıkları sınavların ertelenmesi talebinin eğitimde yaşanan bütün sıkıntılara rağmen reddedildiğini belirten Alan bakanlığın sınav yapmakta kararlı olduğunu söyledi. Alan, “Eğitim Sen olarak yaşanan mağduriyetin az da olsa giderilmesi için  yetkililere sınavın ileri bir tarihe ertelenmesi çağrısında bulunuyoruz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Hem gözünü, hem 8 ayını çaldılar

SONRAKİ HABER

Türkiye'nin bahar alerjisi: Çim poleni

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...