21 Nisan 2016 14:56

Attila Özdemiroğlu'ya veda

Firuze'yi, Hasret’i, Yeter’i, Lunapark’ı, Düşünce’yi, Kalbim Egede Kaldı’yı bize miras bırakan Attila Özdemiroğlu’ya son vedalar edildi.

Paylaş

Firuze’yi, Hasret’i, Yeter’i, Lunapark’ı, Düşünce’yi ve Kalbim Egede Kaldı’yı bize miras bırakan Attila Özdemiroğlu’ya bugün son vedalar edildi. 73 yaşında hayatını kaybeden Özdemiroğlu, Levent Afet Yolal Camisi’nde kılınan namazın ardından toprağa verildi.

Cenaze töreninde Attila Özdemiroğlu’nun eşi ve çocukları taziyeleri kabul etti. Sanatçının ölüm nedenine dair basına konuşan kızı Yaprak Özdemiroğlu “Düştü bel kemiğini kırdı. Ve ameliyata almak zorunda kaldılar öyle yaşayamazdı. Felç olacağını söylediler. O da öyle yaşamak istemezdi. Risk alındı amliyata alındı. 4 saat sürdü. Narkoz ağır geldi ben de oradaydım. Ayılamadı bir anda ağırlaştı ve sabahta kaybettik.” dedi.

Attila Özdemiroğlu’yu son yolculuğunda yalnız bırakmayan isimlerin arasında Halit Kıvanç, Müjdat Gezen, Kerem Görsev, Bilgen Bengü, Suat Suna, Özdemir Erdoğan, Teoman, İpek Açar, Mehtap Ar, Zülfü Livaneli ve Nil Burak da vardı.

Usta tiyatrocu Müjdat Gezen, “Çok eski dostumdu. Son sene bir oyun koyacaktım. Onun müziklerini besteliyordu. Bence dünya çapında değerli bir müzisyendi. Çok başka bir adamdı Attila” diye konuştu.

Müzisyen ve yazar Zülfü Livaneli, “Giderek çoraklaşıyor gibi geliyor bana. Giderek böyle böyle insanların sayısı azalıyor gibi geliyor. Attila'nın arkasından herkes ne kadar içten gözyaşı döküyor. İçten olarak üzülüyor. Çünkü sahiden çok sevilecek bir insandı. Çok yürekli bir insandı. Sıradan bir insan değildi” dedi.

Teoman, “Gözüktüğü gibi bir adamdı zaten. İçi de çok dolu bir müzisyendi” ifadesini kullandı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

PTT'de protokol cinayeti

SONRAKİ HABER

Mülteci-Der: Mültecilerin avukata ulaşma hakkına saygı duyun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...