21 Nisan 2016 14:29

'Hukukun üstünlüğünü savunmak için dayanışmaya'

Meslek örgütleri tutuklu akademisyenlerin davası için İstanbul Üniversitesi tarihi kapısı önünde duruşmalara destek çağrısı yaptı.

Paylaş

TMMOB İKK, KESK İstanbul Şubeler Platformu ve İstanbul Tabip Odası, tutuklu akademisyenlerin davası için İstanbul Üniversitesi tarihi kapısı önünde duruşmalara destek çağrısı yaptı. 

Türk Tabipleri Birliğinin (TTB) Başkanı Selçuk Erez, akademisyenlerin barış istedikleri için tutuklandığını söyledi. Erez, “Akademisyenlerimiz imzaladıkları bildiride ‘PKK propagandası ve bölücülük’ yaptıkları gerekçesiyle tutuklandılar. Bu hocalarımız barış isteyerek memleketin bölünmez bütünlüğünü savunuyorlar. Onları bölücülükle itham edenler ve barışı istemeyenler bölücüdür” dedi. 

Eğitim Sen 6 No’lu Şube Başkanı Görkem Duran ise Can Dündar ve Erdem Gül davasını da hatırlattı. Akademisyenlerin tutuklanmasının ‘emir’ üzerine uygulanan bir yaptırım olduğunu savunan Duran, “Yarın demokrasinin temel unsurlarından olan yargı bağımsızlığını ve hukukun üstünlüğünü savunmak için Çağlayan’da olacağız” şeklinde konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

'AKP dokunulmazlıkları kaldırmıyor, algı operasyonu yapıyor'

SONRAKİ HABER

‘Dünyanın fanzini’ İstanbul’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...