21 Nisan 2016 14:21

'AKP dokunulmazlıkları kaldırmıyor, algı operasyonu yapıyor'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP'nin dokunulmazlıklar konusundaki yol haritasına dair açıklamalarda bulundu.

Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Anayasa Komisyonu’nda dokunulmazlık teklifi üzerinde değişiklik önergeleri vereceklerini belirtirken, “CHP’nin ‘benim fezlekem var, bana dokunmayın’ demesini kimse beklemesin” dedi.

Özel, TBMM’de basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

CHP Grubunun basına kapalı toplantısına ilişkin soruya Özel, “Toplantıda 25 milletvekilimiz ayrı ayrı söz alarak konuştular. Çok konuşulan dokunulmazlıklar konusunda da milletvekili arkadaşlarımız görüşlerini bildirdiler” diyerek şöyle devam etti:
“Hukukçu milletvekillerimiz ağırlıklı olarak söz aldılar ve şöyle bir şey görüldü, CHP’nin en büyük zenginliği olan çok sesliliğin ama bugün ihtiyacı olan tek dilliliğin grup tarafından sağlanması için son derece tüm arkadaşlarımızın gayret sarf ettikleri, bugüne kadar ortaya koyduklarımızın, konulan tüm argümanların son derece yerinde olduğu ama bir derli toplu ele alındığında da hep birlikte tüm grup tarafından ifade edilen bir gerçek olarak şu ortaya çıktı. AKP’nin yapmaya çalıştığı bir anayasa değişikliği değildir, dokunulmazlıkların kaldırılması, sınırlandırılması hiç değildir, yapılmaya çalışılan sadece bir algı operasyonudur.”

VEKİLLER NE DEDİ?

Grup toplantısında yapılan konuşmalara vurgu yapan Özel, “Hodri meydanın içinde Başbakan’ın olmadığı, Başbakan’ın yaptığının siyaseten tam bir sahte kabadayılık olduğu ve aslında bakanları ve kendisini dışarıda tutan bu tutarsızlığı nasıl savunacaklarının gerçekten tarafımızdan da merak ettiğini çok sayıda arkadaşımız ve Genel Başkanımız değerlendirme konuşmasında ifade ettiler” dedi.

‘KOMİSYONDA VERİLEN DEĞİŞİKLİKLER ÜZERİNE TEKLİFLERDE BULUNACAĞIZ’

Dokunulmazlık teklifinin görüşüleceği Anayasa Komisyonu’na işaret eden Özel, “Komisyona gideceğiz. Ama komisyonda verilen değişiklikler üzerine tekliflerde bulunacağız. Bugün toplantıda ortaya çıkan durum AKP’nin ikiyüzlü anayasaya aykırı eşitlik ilkesine aykırı samimi olmayan duruşunun kamuoyuna teşhir edilmesinin son derece yerinde olacağı yönündeydi” diye konuştu.

GRUBUN ORTAK İRADESİ ORTAYA ÇIKTI

Parti içindeki farklı seslere ilişkin de Özel, “Partide farklı görüşler varmış gibi gösterilen ifadelerin tamamının CHP içindeki çok sesliliğin, fikir alışverişinin kamuoyuna, gazetelere farklı yönlerde aksettirildiği bu konuda çok seslilik ama tek dillilik noktasındaki grubun ortak iradesi ortaya çıktı” dedi.

Özel, CHP’nin tavrına ilişkin de, “CHP’nin benim fezlekem var, bana dokunmayın demesini kimse beklemesin” ifadesini kullandı.  

“Yeni anayasayı demlenmeye bırakmamız lazım sözü var Başbakan’ın. Bir yazarın Davutoğlu ile gitmez sözü var, ne diyorsunuz?” sorusuna da Özel, “Sayın Davutoğlu’na karşı, aslında yürütmeye karşı, aslında yasama içinden seçilmiş yürütme organına karşı tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanının bir darbe girişimiyle karşı karşıyayız. Sayın Davutoğlu’nun aklında uçuşan fikirlerin bir  demlenmeye ihtiyacı var” dedi. (Ankara/ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Dersim ‘38; Unutturma, yüzleş

SONRAKİ HABER

'Hukukun üstünlüğünü savunmak için dayanışmaya'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa