21 Nisan 2016 14:13

Tupac'tan 1992 tarihli 'Trump' ve sistem eleştirisi!

ABD'li Hip Hop Efsanesi Tupac'ın 1992 yılında Donald Trump'a atıfla sistem eleştirisi yaptığı MTV videosu ilk kez yayınlandı.

Paylaş

Hip-Hop Efsanesi Tupac'ın, Donald Trump'a atıfla sistem eleştirisi yaptığı bir video ortaya çıktı.

1992'de MTV'yle yapılan ve o dönem yayımlanmayan röportajda Tupac, sistemin herkesi "Trump gibi olmaya zorladığını" söylüyor.

Kapitalizmi ve eşitsizliği eleştiren Tupac, şu anda ABD'de Cumhuriyetçilerin en güçlü başkan adayı olan Trump'a açgözlülüğün ve zenginliğin simgesi olarak değiniyor.

Tupac, sistemin insanlara "Başarılı mı olmak istiyorsun, Trump gibi mi olmak istiyorsun? Ver, ver ver, itekle, ez geç..." şeklinde baskı yaptığını, insanları bencil olmaya zorladığını belirtiyor.

Röportajında siyahlara yönelik ayrımcılığı, eşitsizliği, gelir adaletsizliğini eleştiren Tupac, yoksulların barınma sorununa değiniyor.

80'lerin sonunda adını duyurmaya başlayan ve toplumsal içerikli şarkılarıyla dikkat çeken Tupac Amaru Shakur, 1996'da 25 yaşındayken uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirmişti. Tupac, ABD rap tarihinin en yetenekli isimlerinden biri olarak gösteriliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yargıtay onaylı BDP tüzüğü yasak yayın sayıldı

SONRAKİ HABER

Hindistan'ın nüfusu Çin'i ne zaman geçecek?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...