21 Nisan 2016 14:11

Yargıtay onaylı BDP tüzüğü yasak yayın sayıldı

Ergani'de 9 Kürt siyasetçinin tutuklanmasında Yargıtayın onayladığı BDP’nin tüzüğü ve programı dahi 'yasak yayın' sayıldı

Paylaş

Ergani'de 9 Kürt siyasetçinin tutuklanmasında, seçim çalışması kapsamında yapılan köy ziyaretleri “yasa dışı”, Yargıtayın onayladığı BDP’nin tüzüğü ve programı ise “yasak yayın” sayıldı. 

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde ‘Öz yönetime zemin hazırlamak’ gerekçesiyle 5 Nisan günü gerçekleşen ev baskınlarında aralarında Belediye Eş başkanı Aygün Taşkın, Belediye Meclis Üyeleri Sabiha Alçiçek, Hasip Demirtekin, DBP İlçe Eş Başkanı Şehmus Doku, ESP İl Başkanı Ramazan Karakaya ile Ali Oyan, Kudisi Kaya, M. Nedim Erkul ve Cemil Yasin isimli yurttaşlar gözaltı işlemlerinin ardından tutuklandı. 

Hasip Demirtekin’in evine yapılan baskında PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın İmralı’da yazdığı kimi kitaplar ile Barış ve Demokrasi Partisine (BDP) ait olan her parti tarafından hazırlanması zorunlu olup, Yargıtay tarafından da kabul edilen parti tüzüğü ve programına ait olan kitapçığa el konuldu. Savcı, BDP kitapçığını ve kitapları “yasak” olarak değerlendirerek, Demirtekin’e, “Bu yasak yayınları nerden temin ettin?”, “Bunları bulundurmandaki amaç nedir?” sorularını yöneltti. 

SEÇİM TOPLANTISI ‘ÖZ YÖNETİM’ TOPLANTISI YAPILDI

Tutuklanan belediye eş başkanı ile DBP yöneticilerinin seçim çalışmaları kapsamında ve seçim sonrası seçmenlere teşekkür amacıyla gerçekleştirilen köy ziyaretleri, “Öz yönetim ilanı için zemin hazırlandığı” toplantılar olarak değerlendirilerek, soruşturma dosyasına konu yapıldı. 

DOSYADA YİNE ‘GİZLİ TANIK’ VAR

Soruşturma dosyası kapsamında suç unsuru olabilecek somut bir delil bulunmazken, tutuklanma gerekçesi olarak gösterilen iddialara delil olarak ise, KCK operasyonlarında skandala dönüşen ve birçoğunda polisin olduğu ortaya çıkan “gizli tanık” ifadeleri gösterildi. 

Dosya kapsamında DBP ve HDP’den bilgilendirme amacıyla toplu olarak tüm üyelere gönderilen mesajlar da tutuklanan siyasetçilere bir bir yöneltilerek, siyasi bir faaliyet “yasa dışı” olarak gösterildi.  (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Polis, DBP İl Eş Başkanına, ‘Partiye üye misiniz' diye sordu

SONRAKİ HABER

Tupac'tan 1992 tarihli 'Trump' ve sistem eleştirisi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...