21 Nisan 2016 13:51

Çapa Tıp Fakültesinde hükümete kırmızı kart!

Çapa’da bulunan İstanbul Tıp Fakültesi’nde bir araya gelen taşeron işçiler, 'Özel statü istemiyoruz' dedi

Paylaş

Çapa’da bulunan İstanbul Tıp Fakültesi’nde  Taşeron İşçileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, SES Aksaray Şubesi, İstanbul Tabip Odası, Çapa Tıp Öğrencileri kolu çağrısıyla bir araya gelen taşeron işçiler, “Özel statü istemiyoruz” dedi. “Susma haykır taşerona başkaldır”,  “Taşeron çalışma yasaklansın”, “Taşeron işçisi köle değildir” sloganlarıyla yürüyüş gerçekleştiren kitle, “Sistemin yanlış politikalarına karşı kırmızı kart gösteriyoruz” diyerek hazırladıkları kırmızı kartları ellerinde taşıdı.

‘BİZİ KANDIRDILAR’

Monoblok önünde gerçekleştirilen konuşmalarda AKP’nin seçim öncesi verdiği taşerona kadro vaadi hatırlatılarak tepki gösterildi. Taşeron işçi Cemal Bilgin, daha önce Başbakan ile görüştüğünü ifade ederek, “Koskoca Türkiye’nin Başbakanı yalan söyler mi? Koskoca Türkiye’nin Başbakanı yalan söylüyor. Bizi kandırdı. Bize özel sözleşmeli personel statüsünü dayatıyor. Biz de bu hapı yutmayacağız diyoruz. Bu hapı bize yutturamayacaklar” diyerek tepki gösterdi. İstanbul Tıp Fakültesi SES İşyeri Temsilcisi Ersoy Adıgüzel, ise “Geçtiğimiz günlerde de Başbakan Davutoğlu ‘Taşerona müjde’ diyerek umut tacirliği yapmaya devam etti. Taşeron işçisi arkadaşların bu umudu 3 saat sürdü. Bunun bir kadro olmadığı, sözleşmeli, güvencesiz bir çalışma biçimi olduğu ortaya çıktı. Biz biliyoruz ki 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda yapılacak bir değişiklikle iş güvencesini ortadan kaldırmayı hedefleyen bir hükümet var. Eğer biz mücadele etmezsek taşeron işçisine de kadro gelmeyeceğini biliyoruz” diye konuştu.

ÇAPA’DA 1 MAYIS KUTLANACAK

1 Mayıs’ın alan tartışmalarına boğulduğunu ifade eden Adıgüzel, “Bizler bu bayramı hastanemizde kutlamayı hedefliyoruz. Önümüzdeki Çarşamba günü hastanemizde 1 Mayıs kutlaması yapıp, taleplerimizi haykıracağız” diyerek işyerinde yapılacak 1 Mayıs etkinliğine çağrı yaptı. 

‘ANAYASAL SUÇ İŞLENİYOR’

Taşeron işçilerin açtıkları davayı kazandığını söyleyen Doktor Coşkun Canıvar ise, “Bu ülkede mahkeme kararları uygulanmıyor. Açıkça siyasi iktidar ve üniversiteyi yönetenler tarafından suç işlenmektedir” dedi. Taş-İş Der Genel Başkan Yardımcısı Güneş Cengiz ise, “Bizler taşeron işçiliği kabul etmezken 14 yıldır kadro beklerken, hukuki yollarla bunu kazanmışken şimdi bizlerin haklarını ellerimizden almak istiyorlar. Bizler diyoruz ki ÖSP’yi reddedik. Bunu normalleştirmeyeceğiz” diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, yardımcı işlerde çalışan işçilerin de kadroya alınacağını belirtmiş, 3 saat sonra ise Maliye Bakanı Naci Ağbal, bir dizi koşul sıralamış, düzenlemeyi kadro değil “özel sözleşmeli personel ve pozisyon” olarak açıklamıştı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

SES İzmir: Yıpranıyoruz, hakkımızı istiyoruz

SONRAKİ HABER

Sarısülük ailesinin avukatına yargı-polis misillemesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...