21 Nisan 2016 13:36

SES İzmir: Yıpranıyoruz, hakkımızı istiyoruz

SES İzmir Şubesi, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde fiili hizmet süresi tabebiyle basın açıklaması yaptı

Paylaş

SES İzmir Şubesi, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde fiili hizmet süresi tabebiyle basın açıklaması yaptı.  Sağlık emekçileri, “Fiili hizmet süresi zammı istiyoruz” , “Yıpranıyoruz, hakkımız olanı istiyoruz” , “Yandaş sendikaya rağmen fiili hizmet zammımızı alacağız” yazılı dövizler taşıdı. 

Basın açıklamasını yapan SES İzmir Şube Eş Başkanı Rukiye Çakır, sağlık emekçilerinin fiili hizmet süresi zammı konusunda Sağlık-Sen ve AKP tarafından yıllardır oyalandığını belirterek, bakanlığın bu konuda yaptığı açıklamaların ise tam bir fiyasko olduğunu söyledi. Doktor ve hemşirelerin sadece nöbet kapsamında yıpranma hakkından yararlandırılmasının  planlandığını aktaran Çakır, “Nöbet tutmayan sağlık çalışanları fiili hizmet süresi hakkından yararlanamayacak. Ay içinde tutulan nöbet sayısı ve çalışma yılı fiili hizmetten yararlanılacak süreler ise, 2-3 gün nöbet tutarak 24 yıl çalışıldığında 1 yıl, 4-5 gün nöbet tutarak 12 yıl çalışıldığında 1 yıl, 6 nöbet tutarak 6 yıl çalışıldığında 1 yıl, 7 gün ve üzeri nöbet tutarak 4 yıl çalışıldığında 1 yıl şeklinde. Nöbet tutan sağlık emekçilerinin fiili hizmet süresi zammından faydalanabilmesi için kesintisiz biçimde nöbet tutması gerekmektedir” dedi. 

Düzenlemelerin kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren geçerli olacağını ifade eden Çakır, geçmişte çalışılmış sürelerin fiili hizmet süresi zammı hesabına dahil edilmeyeceğini söyledi. Sağlık emekçileri olarak taleplerinin net olduğunu ifade eden Çakır, “Yaşamsal bir hizmet olan sağlık hizmetini üretirken sağlığımızdan olmamak için “oyalanmak” değil, hakkımız olan fiili hizmet süresi zammını istiyoruz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Qamişlo'da ateşkes kısa sürdü

SONRAKİ HABER

Çapa Tıp Fakültesinde hükümete kırmızı kart!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...