21 Nisan 2016 13:28

Qamişlo'da ateşkes kısa sürdü

Qamişlo'da, Suriye ordusu müttefiki güçlerle YPG güçleri arasındaki ateşkes yalnızca 3 saat sürdü. YPG Asayişi, Elaya cezaevini ele geçirdi.

Paylaş

Suriye ordusu ve YPG'nin denetimindeki Qamişlo şehrinde taraflar arasındaki gerginlik yeniden yükseldi.

Al Masdar'ın haberine göre Çarşamba günü Suriye hükümeti ve PYD'nin aracılığıyla varılan ateşkes yalnızca 3 saat sürdü.

ANHA, ordunun denetimindeki Elaya Cezaevi'nin YPG ve Asayiş güçleri tarafından ele geçirildiğini, kuşatma sonrası buradaki 45 askerin teslim olduğunu yazdı.

Elaya Cezaevi'nde Suriye bayrağının yerine YPG Asayiş bayrağının çekildiği görüldü.

ANHA'ya göre saat 12.00 sıralarında Elaya mahallesine ordunun gerçekleştirdiği topçu atışlarında 60 yaşındaki Sediye Mehemed yaşamını yitirdi, 20 sivil de yaralandı.

Yaralıların 5'inin Selmo ailesinden olduğu belirtilirken, Selmo aile fertleri, yaralıları hastaneye taşıdıkları esnada keskin nişancılar tarafından hedef alındıklarını belirtti ve bu yüzden yaralıları Amude'ye kaldırdıklarını söyledi.

Saat 15.40 sıralarında Enteriye mahallesine de havan toplu saldırı gerçekleştirildi.

Al Masdar'ın haberine göre ise YPG Asayiş güçlerinin rastgele açtığı ateşle Qamişlo Ulusal Hastanesi zarar gördü.

ASAYİŞ, HAVAALANINA YÖNELDİ

Asayiş güçlerinin, ordunun denetimindeki havaalanına yöneldiği, Ulusal Savunma Güçleri ve Süryani birliklerin ise kent içerisinde karşı saldırı başlatarak birkaç bölgeyi ele geçirdiği bildirildi.

Suriye ordusu ve YPG güçlerinin gerginliği yatıştırmak üzere kente geldiği ancak henüz bir sonuç alınamadığı bildirildi.

Çatışmalar, dün YPG Asayiş güçlerinin, Ulusal Savunma Güçleri'nin kontrol noktasında durmaması üzerine başlayan gerginlikle patlak vermişti.  İki ayrı siyasi gücün hakimiyetindeki kentte daha önce de ölümlerle sonuçlanan gerginlikler yaşanmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Esenyurt’ta işçilere 1 Mayıs’a çağrısı yapıldı

SONRAKİ HABER

SES İzmir: Yıpranıyoruz, hakkımızı istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa