21 Nisan 2016 13:19

Balçova Jeotermal Tesislerinde TİS arabulucuda

Balçova Jeotermal Tesislerinde örgütlü TES İş İzmir Şubesi, tıkanan toplu sözleşme süreciyle ilgili basın açıklaması yaptı.

Paylaş

İzmir Valiliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 50'şer ortak olduğu Balçova'da bulunan İzmir Jeotermal A.Ş. ile işyerinde örgütlü olan TES İş İzmir 1 Nolu Şube arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. 2016-2017 yılları arasını kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinde arabulucu sürecine girdi, süreç önümüzdeki günlerde sona erecek. Taraflar sosyal haklar konusunda anlaştı ama ücret zammı ve iş riski zammı konuşmasında uzlaşma sağlayamadı. Sendika yüzde 15 isterken, işveren yüzde 9 teklif verdi.

TES İş İzmir 1 Nolu Şube, Balçova Jeotermal Tesisler'inde devam eden toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinde ilerlememe sağlanamaması üzerine basın açıklaması yaptı. İZSU önünde yapılan açıklamada 'İş Ekmek Yoksa Barış da Yok', 'Biz Haklıyız, Kazanacağız' sloganlarını atan işçiler 'Asgari Ücret Farkını İstiyoruz', 'İyileştirme İstiyoruz' ve 'Eşit İşe, Eşit Ücret İstiyoruz' yazılı dövizler açtılar. Açıklamaya Türk İş Ege Bölge Temsilcisi Süleyman Kaynak ve Türk İş'e bağlı sendikaların başkanları da katıldı.

'NE VALİ NE DE BÜYÜKŞEHİR BAŞKANI YARDIMCI OLMADI'

Basın açıklamasını okuyan Şube Başkanı Muharrem Ekin, sendika olarak hem İzmir Valisi hem de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüşme yaptıklarını "Yardımcı olacaklarını söylediler ancak yardımcı olmadılar. Maaşlara yapılan zamm, artan vergi dilimi oranıyla birlikte yok oluyor" dedi.

'İŞVERENİN EKONOMİK KAZANCI İYİDİR'

İşverenin 20 milyon cirosu olduğunu da aktaran Ekin şunları söyledi "İşveren 15 gün önce basın önünde Seferihisar işyerlerini elektrik üretmek için 500 bin dolara kiraya verdiler. 20 yıllığına imzalandı. İşverenin ekonomik kazancı iyidir. Bu işçi olmadan bu parayı kazanamazsınız. Bu insanları da düşünmelisiniz". (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bursa’da ulaşım ‘iflas etti’ iddiası

SONRAKİ HABER

Eskişehir'de 1 Mayıs Sıhhiye'de kutlanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...