21 Nisan 2016 13:19

Bursa’da ulaşım ‘iflas etti’ iddiası

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, yanlış politikaların ve rant odaklı çıkar hesaplarının bedelini Bursa halkının ödediğini söyledi.

Paylaş

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, yanlış politikaların ve rant odaklı çıkar hesaplarının bedelini Bursa halkının ödediğini söyledi. Sarıbal, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi halkı anlayabilmesi için sabah metroya binmeye çağırdı.

Bursa’da şikayetlerle sık sık gündeme gelen ulaşım sistemi, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’ı harekete geçirdi. Vatandaşların mağduriyetine dikkat çekmek için bir basın açıklaması yapan Sarıbal, Bursa’da halktan kopuk, bilim ve teknikten uzak, en iyi ben bilirim diyen yönetim anlayışının, ulaşım ve kent yaşamı adına bugüne kadar ortaya koyduğu çözümlerin en basit tabiriyle balon gibi söndüğünü, iflas ettiğini ifade etti.

‘VATANDAŞ REZİL OLUYOR’

Bursa Büyükşehir Belediyesinin ulaşım şirketi olan BURULAŞ’ın, insan hayatına yakışmayan işletme mantığı ile vatandaşları rezil ettiğini iddia eden Sarıbal,  “Metro hattından otobüslere, teleferikten İpek Böceği’ne kadar her alanda sorunlar giderek artıyor, ulaşım her geçen gün adeta çileye dönüşüyor” şeklinde konuştu.

Toplu taşıma araçlarındaki yoğunlukla ilgili vatandaşlardan gelen şikayetleri hatırlatan Sarıbal, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi halkın durumunu anlayabilmesi için sabah saatlerinde metroya binmeye davet etti. Sarıbal şöyle konuştu: “Sabahları metro hattını kullanmak artık işkence haline geldi; zira vatandaşlar vagonlara neredeyse gaz maskesiyle binecek! Eksik kalan tek şey, kapanmayan kapılara sıkışan vatandaşları içeriye itecek görevliler! Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi, Bursalıların ulaşım sorununu kavrayabilmesi adına sabah saatlerinde metroya binmeye davet ediyorum! Başkanın bindiği tren arıza yapmaz ve istasyona ulaşabilirse!”

“İpek Böceği” diye tanıtımı yapılan tramvayın, Bursa trafiğini adeta keşmekeş haline getirdiğini ifade eden Sarıbal, “Belediyeyi şirketleştirenler; her bölgeyi, her caddeyi rant kapısı olarak görüp kendi ulaşım hattını yerleştirdi! Ancak bu yapılırken ne kentleşme, ne halkın alacağı hizmet ne de ulaşım kalitesi düşünüldü! Sonuç tam bir fiyasko!” şeklinde konuştu. (BURSA)

ÖNCEKİ HABER

Destek maden şirketlerini heyecanlandırdı

SONRAKİ HABER

Balçova Jeotermal Tesislerinde TİS arabulucuda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...