21 Nisan 2016 11:59

HDP'li Lezgin Botan: Hükümete göre çocuklar yok hükmünde

HDP Milletvekili Lezgin Botan’ın çoçuk işçiliği ve engelli çocuklara ilişkin soru önergeleri “süresi içinde yanıtlanmayan önergeler” arasına alındı

Paylaş

23 Nisan Çocuk Bayramı’na sayılı günler kala HDP Van Milletvekili Lezgin Botan’ın çoçuk işçiliği ve engelli çocuklara ilişkin soru önergeleri “süresi içinde yanıtlanmayan önergeler” arasına alınarak yanıtsız bırakıldı. Duruma tepki gösteren Botan, “Hükümete göre çocuklar yok hükmünde” dedi. 

Hükümetin çocukların sorunlarına karşı duyarsızlığının her geçen gün artmasının gelecek açısından kaygıları arttırdığını belirten Botan, bu durumun sonuçlarının Karaman’da yaşanan cinsel istismar vakaları ile bir kez daha görüldüğünü ifade etti. Türkiye’deki çocuk işçiliği ve özellikle Suriyeli sığınmacı çocukların kötü şartlarda çalıştırılmasına yönelik soru önergesine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman’nın yanıt vermediğini aktaran Botan, İngiltere’de yayımlanan The Independent gazetesince ünlü İngiliz tekstil markalarının Türkiye’deki atölyelerinde Suriyeli küçük yaştaki çocukların çalıştırıldığına dair iddiaların da böylece cevapsız bırakıldığına dikkat çekti. Botan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın da engelli çocukların eğitim alanında yaşadıkları zorluklar ve alınması gereken tedbirlere ilişkin yazılı soru önergesini süresi içinde yanıtlamadığını ifade etti. Botan, “Hükümet icraatlarının ve yasal düzenlemelerin topluma ne şekilde yansıdığının öğrenilmesi ve yaşanan sorunlara dikkat çekilmesinde muhalefet partilerinin önemli bir denetim aracı olan yazılı ve sözlü soru önergelerinin çoğunlukla cevapsız bırakılması muhalefet partilerinin hükümet uygulamalarını denetleme aracını kullanılamaz ve uygulanamaz hale getirmektedir” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Malatya SES: Fiili hizmet süresi zammı istiyoruz!

SONRAKİ HABER

Davutoğlu’nun AKM cevabı: Yeni bir sanat merkezi yapılmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...