21 Nisan 2016 11:32

Dilek Doğan'ın davası kamuoyundan gizleniyor!

Dilek Doğan'ın davasının kapalı görülecek olmasına tepki gösteren baba Metin Doğan davanın kamuoyundan gizlenmek istendiğini söyledi

Paylaş

İstanbul 12.Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen Dilek Doğan'ın davasının "güvenlik" gerekçesiyle bir dahaki oturumun kapalı görülecek olmasına tepki gösteren baba Metin Doğan, davanın kamuoyundan gizlenmek istendiğini söyledi. Katil zanlısı polis Y.M'nin "Bize hakaret etti, kargaşa anında öldürdüm" savunmasını da reddeden baba Doğan, "Galoş giyin demek ne zaman hakaret oldu?" dedi. 
İstanbul'un Sarıyer İlçesine bağlı Küçükarmutlu Mahallesi'nde evine 18 Ekim 2015 tarihinde yapılan baskın sırasında polis tarafından katledilen Dilek Doğan'ın ölümüne ilişkin İstanbul 12.Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün başlayan ve 30 Mayıs'a ertelenen davanın ikinci duruşması "güvenlik" gerekçesiyle kapalı yapılmasına karar verildi. "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi" suçundan yargılanan ve 20 yıldan 26.5 yıla kadar hapsi istenen polis Y.M'nin yargılandığı davanın kapalı görülecek olmasına tepki gösteren Dilek Doğan'ın babası Metin Doğan, kararın hukuki bir dayanağının olmadığını söyledi. 
"Avukatlarımız her şeyi anlatıyordu, bizim haklılığımız görüntülerle de belli" diyen baba Doğan, binlerce polisin görev yaptığı güvenliğin sağlandığı bir adliyede mahkeme heyetinin kamu güvenliğini gerekçe göstererek davayı kapalı yapma kararının gerçekçi olmadığını dile getirdi. 
Savcı ve hakim heyetinin Dilek'in haklarını korumak yerine katil zanlısı polis Y.M'yi koruduğunu belirten baba Doğan, "Bu ülkede ne zamandan beri galoş giyin, demek hakaret oldu? Biz polislere hakaret etmedik, kargaşa çıkmadı, Dilek'i vurduktan sonra tepki gösterdik. Ancak kimseye hakaret etmedik" dedi. Sanık polisin "Bize hakaret etti, kargaşa anında öldürdüm" yönündeki sözlerine de tepki gösteren baba Doğan, polisin yalan söylediğini vurguladı. 
Mahkemede dinlenilen tanık polisin de yalan söylediğini vurgulayan baba Doğan, "Davayı kamuoyundan saklamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Ancak bizler bu davanın peşini bırakmayacağız" diye konuştu. Doğan, havuz medyasının Dilek ile ilgili yaptığı haberlerin yalan ve çarpıtma olduğunu ifade etti. 
Öte yandan, davanın dünkü oturumunda gözaltına alınan ve aralarında Dilek Doğan'ın kardeşi Mazlum Doğan'ın da bulunduğu Serdar Altınkaya, Doğancan Kuru, Havva Gül Okutan, Tarık Akkaya, Ferdi İşçi, Cuma Türker, Alişan Taburoğlu, Kenan E. Üstündağ, Cem Dursun, Deniz Bayır ve Onur Vural'ın savcılık sorgulaması için adliyeye çıkacakları belirtildi. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Evrensel, Cumhuriyet ve emekçilere soruşturmaya tepki

SONRAKİ HABER

Madene karşı Cerattepe’yi savunan 48 kişiye dava açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...