21 Nisan 2016 10:55

Antep’teki fıstık ağaçlarının kesimi Meclis gündeminde

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bağlı çocuk hastanesinin kampüs alanına taşınmasında fıstık ağaçlarının kesilmesi tehlikesi Meclis gündeminde

Paylaş

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi’ne bağlı çocuk hastanesinin şehir dışında olan binasının tıp fakültesinin yanına Üniversite kampüs alanın içine taşınmak istenmesi, tartışmaları da beraberinde getirmişti. Gaziantep Üniversitesi’nin yapmayı planladığı çocuk hastanesi nedeniyle 80 yıllık fıstık ağaçlarının kesilme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtilen ve gazetemizdeyayınlanan haberden sonra hastanenin yapılacağı alan için Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun, ağaç olmadığını iddia ettiği alanla ilgili HDP Antep Mv. Prof. Dr. Mahmut Toğrul, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Fatma Güldemet Sarı’ya üniversite içinde ve dışında boş arsa ve arazilerin olmasına rağmen hastanenin neden bu alana yapılmak istendiğini sordu. Toğrul’un Sarı’ya sorduğu diğer sorular şöyle; 

*Hastanenin iddia edilen bölgeye yapılmasıyla birlikte kaç adet ağaç kesilmiş veya taşınmış olacaktır?

*Fıstık Araştırma Enstitüsü'ne göre taşıma işlemi ancak 6-7 yaşındaki ağaçlar için mümkün iken 80-90 yıllık ağaçların taşıma işlemi nasıl yapılacaktır? Bu taşıma işleminin ne kadar sağlıklı olacağını düşünüyorsunuz?

*Fıstık ağaçlarının kesilmesinin, çevrenin ve Ekosistemin dengesini bozacağını düşünmekte misiniz? 1. Sınıf tarım arazisi ve kendi habitatı olan bir bölgeye hastane yapılması konusunda ne düşünmektesiniz? 

*Üniversite geliştirme sahası olan bölge neden konut alanına dönüştürülmüştür? 

*Kamu alanın yapılaşmaya açılmasının Hukuki mevzuattaki yeri nedir?

*Fıstık ağaçlarının kesilmesine dair Rektör Yavuz Coşkun'un, Genç Çevre Topluluğu ve kentte yaşayan STK'lar ile görüşmemesinin nedeni nedir?

*Gaziantep'in yerelde ve uluslar arası alanda sembolü olan Fıstık ağaçlarının kesimi veya taşınması konusu halka hiçbir şekilde danışılmış mıdır? Bu ve benzeri kararlar alınırken hangi yöntem ve usuller izlenmektedir? (HABER MERKEZİ)

Antep'te 80 yıllık fıstık ağaçları bir bir yok olacak!

 

ÖNCEKİ HABER

BES İzmir: İşten atmalar bizi yıldıramaz

SONRAKİ HABER

Evrensel, Cumhuriyet ve emekçilere soruşturmaya tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...