25 Nisan 2012 15:24

Musalla halkı 4+4+4’e karşı

AKP Hükümetinin bilim insanlarının, sendikaların, meslek örgütlerinin tüm itirazlarına rağmen Meclisten kavga dövüş geçirdiği 4+4+4 eğitim yasası ile ilgili kaygılar sürüyor. Tarsus’un Musalla Mahallesindeki  veliler yeni eğitim yasasının eğitimi paralı hale getirmesi ve çocuklarının küçük ya

Musalla halkı 4+4+4’e karşı
Paylaş

Musalla Mahallesi halkının 4+4+4 sistemi ve çocuklarının okuduğu okulun kapatılmasını tartışmak için yaptığı toplanın açılışını mahalle halkı adına Yusuf Dönergüneş yaptı. Dönergüneş yaptığı konuşmada 4+4+4 yasasının  velilere ve öğrencilere büyük zorluklar getirdiğini belirterek kendisinin de öğretmen olduğunu başta Musalla Mahallesi olmak üzere yasanın yaratacağı olumsuzluklara karşı birlik olunması gerektiğini söyledi.

ÇOCUKLARIMIZ ÖMÜR BOYU YOKSULLUĞA MAHKUM EDİLECEK

Yusuf Dönergüneş’in ardından mahalle halkıyla sohbet eden Tarsus Eğitim-Sen eski başkanı Cuma Erçe 4+4+4 adı altında Meclisten geçen eğitim yasasının doğuracağı sonuçlar  hakkında bilgi vererek konuşmasına başladı. Erçe bu yasa ile yoksul halkın çocuklarının ömür boyu yoksulluğa mahkum edileceğini, öğrencilerin erken yaşta işçi olarak sanayi bölgelerinde çalıştırılacağını anlattı. Erçe ayrıca mahalle halkının karşı koymasına rağmen mahallede bulunan bulunan Ahmet Yesevi İlköğretim Okulunun  dağıtılması durumunda başka mahalledeki okullara gidecek olan çocukların  yaşayacağı sıkıntılardan bahsederek, Nusayrilerden oluşan mahallede Cemaatin kurmuş olduğu okuma salonunun kendi kimliklerini yok etmek amacı ile oluşturulmuş  olduğunu dile getirdi.

BASIN AÇIKLAMASI YAPACAKLAR

Yapılan konuşmaların ardından 4+4+4 yasasına ilişkin kaygılarını dile getiren mahalle halkı özellikle hemen hemen tüm mahalle sakininin çocuğunun okuduğu Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu’nun dağıtılmasından şikayetçi olduklarını dile getirdiler. Yapılan düzenlemenin gerçekleşmesi halinde yaklaşık bir saat mesafedeki Emine Boro İlköğretim okuluna çocuklarını göndermek zorunda kalacak olan mahalleli geçen hafta  bir imza kampanyası başlattı. Mahalleli topladığı bin 200 imzayı Tarsus Milli Eğitim Müdürlüğüne, Mersin Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Milli Eğitim Bakanlığına gönderdi.  Okullarının kapatılmasına karşı mücadelelerini sürdüreceklerini belirten mahalle halkı 27 Nisan cuma günü Ahmet Yesevi İ.Ö.Okulu önünde saat 17:00’de bir basın açıklaması yapma kararı aldıklarını söyledi.
(Tarsus/EVRENSEL)


OKULUMUZA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Çiğdem Yiğitşahin: Keşke düzenlediğimiz toplantıları daha önce yapıp mahalle halkı olarak 4+4+4 yasasına karşı direnebilseydik. O zaman bu bilinci oluşturamamıştık fakat şu anda da geç olduğunu düşünmüyorum. Çocuklarımın geleceği için bu yasanın getirdiklerine karşı çıkacağım ve bir veli olarak okulumuza sahip çıkacağım.
Türkan Mantaş:  Benim  4 çocuğum var ve hepsi Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu’nda okuyor. Yani okulumuz dağıtılırsa benim 4 çocuğum da başka bir okula gidecek. Fakat benim bütçem 4 çocuğumu da bir saatlik mesafedeki okula göndermek için servis parası vermeye yetmeyecek. Ayrıca bu okulun klimasından perdesine kadar her şeyini biz veliler aldık. Şimdi okulumuzun dağıtılmasına ve 4+4+4 yasasına karşı duracağım.
Hicran Koç : Biz zaten zor geçinen bir aileyiz. Okulumuz dağıtılırsa yaklaşık bir saat uzaklıkta olan okula  servis parası verip kızımı gönderecek durumum yok. Bu yüzden zorunlu olarak kızımı okula gönderemeyeceğim.
Yelda Koç : Ben yeni bir okula gidip yeni arkadaş ortamına girmek istemiyorum. Okulumdan ve arkadaşlarımdan memnunum. Eğer farklı bir okula gidersem yeni okula gitmek zorunda kalacağım. Bu duruma ve 4+4+4 yasasının diğer getirilerine karşıyım.
Ulaş Karataş : Ben 5. sınıftayım. 5 senedir bu okuldayım. Okulumdan ve arkadaşlarımdan ayrılmak istemiyorum. Bütün arkadaşlarım başka okula gideceğimizi konuşuyor. Bizde bu yüzden her  gün  müdürümüz Mehmet Okur’un yanına gidip başka okula gitmek istemediğimiz söylüyoruz.

ÖNCEKİ HABER

Fethiye Davası kadın dayanışmasının sembolü

SONRAKİ HABER

Kampana’da 400 günlük direniş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...