21 Nisan 2016 10:42

6 ayda 41 BES üyesine soruşturma

BES) Yönetim Kurulu, katıldıkları sendika eylemleri ve sosyal medya paylaşımları nedeni ile üyelerine açılan soruşturmalara ilişkin açıklama yaptı.

Paylaş

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Yönetim Kurulu, katıldıkları sendika eylemleri ve sosyal medya paylaşımları nedeni ile üyelerine açılan soruşturmalara ilişkin Yüksel Caddesi’nde basın açıklaması gerçekleştirdi. 

BES Genel Başkanı Fikret Aslan, “AKP iktidarının toplumsal muhalefet üzerindeki baskıları öncelikle örgütlü kesimleri kuşatıyor. Kamu emekçilerine yönelik sürgün, gözaltı, açığa alama, soruşturma ve tutuklamalar baskı ve yıldırma politikalarının aracı olmuştur” dedi.

Başbakanlığın 2016/4 sayılı “terör” genelgesi sonrasında üye ve yöneticilerine baskıların arttığını aktaran Aslan, “Emek barış ve demokrasi mücadelemiz yasa dışı ilan edilmek isteniyor” dedi. Bu kapsamda 41 üye ve yöneticileri hakkında adli ve idari soruşturma açılıp çeşitli cezalar verildiğini belirten Aslan, son olarak Antalya Şube Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Güven Türkay ile Mersin Şube Üyemiz Osman Aşan'ın memuriyetlerine son verildiğini hatırlattı.  Aslan, “Katliamcıları değil barış içerisinde insanca yaşamı savunanları takip edenler, susturmaya çalışanlar, direnişimizin eseri olarak er ya da geç hesap verecekler” diyerek dayanışmayı büyütme çağrısı yaptı.

Aslan, “Kadınlar sokak ortasında katledilirken, tecavüze uğrarken, çocuklar cinsel istismara kurban edilirken, yaşam alanlarımız- doğa talan edilirken emeğimizin güvencesizleştirildiği ve milyonlarca emekçinin açlığa mahkum edildiği ve savaş politikaların desteklendiği bu koşullarda kimse bizden biat etmemizi beklemesin” diye konuştu. 

Türkiye İstatistik Kurumu Antalya Bölge Müdürlüğü'nde 4/C statüsünde görev yapan Şube Yönetim Kurulu Üyesi Güven Türkay'ın Ankara Katliamı sonrasında sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım nedeniyle işine son verilmişti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kraliçe, sosyal medya editörü arıyor

SONRAKİ HABER

BES İzmir: İşten atmalar bizi yıldıramaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...