21 Nisan 2016 07:31

İdil Belediyesi eş başkanları serbest bırakıldı

İdil Belediyesi eş başkanları Mehdi Arslan ve Nevin Oyman Girasun, dün gözaltına alınmalarının ardından serbest bırakıldı.

Paylaş

Şırnak’ın İdil ilçesinde yaşamını yitirenler için mevlit verilen Kültür Sanat Merkezi'ne özel harekat polisleri tarafından ihbar olduğu gerekçesiyle yapılan baskın sırasında gözaltına alınan İdil Belediye eş başkanları Mehdi Arslan ve Nevin Oyman Girasun, serbest bırakıldı. 

Mevlidi takip eden DİHA Muhabirleri Mahsun Molak ve Süheyla Ölmez'inde aralarında bulunduğu 6 kişi ile birlikte gözaltına alınan belediye eşbaşkanları, ifadeleri alınmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

DİHA muhabirleri ve Ramazan Yurttapan isimli bir öğrenci, akşam saatlerinde serbest bırakılmasının ardından belediye eşbaşkanları da gecenin ilerleyen saatlerinde ifadeleri alınması sonrası serbest bırakıldı.

Baskında gözaltına alınan MEYA-DER Cizre Şubesi Eşbaşkanı Mele Kasım Yiğit, MEYA-DER yöneticileri Mele Halil Dayan ve Mele Ali Nas'ın ise emniyetteki sorguları halen devam ediliyor. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Volkswagen anlaşma yaptı davadan kurtuldu

SONRAKİ HABER

Spor ayakkabılarındaki en üst delik ne işe yarıyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa