21 Nisan 2016 05:43

Gizli tanık çocuk: Polisin cinsel istismarına maruz kaldım

Siirt'te gözaltına alındıktan sonra polisler tarafından cinsel istismara maruz kaldığını belirten çocuk gizli tanıklığa zorlandığını söyledi

Paylaş

Siirt'te Haziran 2015'te katıldığı bir yürüyüş nedeniyle "Örgüt üyeliği" ve "Örgüte yardım ve yataklık etmek" iddiasıyla tutuklanan S.B. isimli çocuk, 1 Nisan'da 7'nci kez hakim karşısına çıktı. Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada konuşan S.B., 4 yıl önce eve gittiği sırada polisler tarafından gözaltına alınarak Cumhuriyet Karakolu'na götürüldüğünü ve burada polisler tarafından cinsel istismar ve işkenceye uğradığını söyledi. 

O dönem 12 yaşında olduğu için korku ve tehdit altında tanımadığı kişiler hakkında yalan ifadeler vermeye zorlandığını belirten S.B. hakkında yalan beyanda bulunduğu kişilerden özür dilediğini ifade etti. S.B. kendisine cinsel istismarda bulunan polislerin bu anı kameraya kaydettiklerini ve "Bizim için çalışacaksın" diye tehdit ettiklerini hakime anlattı. 

ADI 'ORMANCI' OLDU

S.B., "Bundan sonra 'Gizli tanık' sıfatıyla iki kişi hakkında benden ifade aldılar. 'Ormancı' kod ismiyle gizli tanık oldum. Daha sonra beni tanık koruma programına dahil ettiler. Polisler, sürekli 'Bizim için istihbarat' topla deyip beni eylemlere gönderdiler. Polisler için bilgi toplamak için eylemelere katıldım, daha sonra deşifre olunca beni cezaevine attılar" bilgisini verdi. 

'POLİSLERDEN ŞİKAYETÇİYİM'

8 aydır Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu olduğunu ifade eden S.B., polislerden şikayetçi olduğunu vurgulayarak, "Bana cinsel saldırıda bulunan H. M ve F. şahıslardır. Bu şahıslar paralel yapı ile de ilişkileri olabilir. H. Adlı polisin telefon numarası, 053…dir. Ben bu polislerden şikâyetçiyim. Bu polisler, beni, DBP, belediye ve mahalle gençliği arasına gönderdiler. Eylemleri bu nedenle gerçekleştirim" diyerek yalan beyanlarda bulunduğunu kaydetti. 

GELECEK DURUŞMAYA POLİSLER ÇAĞRILDI

Hakim, S.B.'nin tutukluk halinin devam edilmesine ve sanığın iddiaları üzerine 27 Nisan'da görülecek duruşmaya cinsel saldırıda bulunan polislerin mahkemeye getirilmesine karar verdi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kalemlere Özgürlük: Yarın Çağlayan'dayız!

SONRAKİ HABER

Manavgat'ta beton mikseri 3 çocuğa çarptı: 1 ölü, 1 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...