20 Nisan 2016 20:51

Barış isteyen akademisyenlerin duruşması yarın

Barış için Akademisyenler bildirisine imza attıkları için tutuklanan dört akademisyenin davasının ilk duruşması 22 Nisan’da görülecek.

Paylaş

Barış için Akademisyenler bildirisine imza attıkları için tutuklanan dört akademisyenin davasının ilk duruşması 22 Nisan’da (yarın) Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’nda görülecek.  Barış için Akademisyenler, herkesi dayanışmaya çağırdı.
Esra Mungan, Meral Camcı, Kıvanç Ersoy ve Muzaffer Kaya’nın davasının ilk duruşması için yoğun çağrılar yapılıyor.
Ayrıca, tutuklu 4 akademisyenin; Can Dündar ve Erdem Gül davası ile aynı gün görülecek 22 Nisan’daki davasına da çağrı yapılıyor. İstanbul’da öğrencilerin, siyasi partilerin, demokratik kitle örgütlerinin çağrı yaptığı davaya ‘Metris Üniversitesi de mizahi bir yolla destek istiyor.

Akademisyenlerin, öğrencilerin tutuklanmasına dikkat çekmek için ‘Cezaevleri üniversiteye döndü’ diyerek ortaya çıkan Metris Üniversitesi, 22 Nisan’da görülecek davaların olumlu sonuçlanması sonucunda ‘Büyük adalet şöleni’ olacağını savunuyor.

7.5 YIL İLE YARGILANIYORLAR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, 4 akademisyen hakkında 7.5 yıla kadar hapis cezası isteniyor. İddianamede  1128 kişinin “Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı metne imza attığı belirtiliyor ve “PKK/KCK terör örgütüne destek bildirisi” yayımlandığı ileri sürülüyor.

NE OLMUŞTU?

1128 Akademisyen ‘‘Bu suça ortak olmayacağız’’ adlı bildiriyle barış talebini dile getirmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, “Barış için Akademisyenler” inisiyatifi üyeleri hakkında başlatılan soruşturma dosyalarını bünyesinde toplayarak, bildiriyi imzalayan 733 akademisyenin ifadesini almaya başlamıştı.  Soruşturma kapsamında akademisyenlere, “PKK’nin terör örgütü olup olmadığı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti katliam mı yapıyor? Bildiriyi imzalamak için baskı veya tehdit aldınız mı?” şeklinde sorular yöneltilmişti.  Bu arada, 733 akademisyen haricinde bildiride imzası olan 395 kişi hakkındaki işlemin ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütüldüğü belirtilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP mitingine gittiği için CHP’den atıldı

SONRAKİ HABER

ABD: Türkiye, bağımsız basının işini yapmasına izin vermiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...