20 Nisan 2016 20:02

Dündar ve Gül yarın hakim karşısında

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül, yarın hakim karşısına çıkacak.

Paylaş

MİT TIR’larıyla ilgili haberleri nedeniyle casuslukla suçlanan Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül, yarın hakim karşısına çıkacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedef gösterdiği Dündar ve Gül, tutuksuz yargılanacak.

Gazeteciliğin yargılandığı MİT TIR’ları davasında Can Dündar ve Erdem Gül, yarın İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde tekrar hakim karşısına çıkacak.

Dündar ve Gül, geçen yıl 25 Kasım’da MİT TIR’larıyla ilgili yayımladıkları haber ve görüntüler nedeniyle ‘Örgüte üye olmadan bilerek ve isteyerek yardım etmek, siyasi ve askeri casusluk ve gizli kalması gereken belgeleri ifşa etmek’ suçunu işledikleri iddiasıyla tutuklanmışlardı. Dündar ve Gül’ün avukatları 6 Aralık 2015’te Anayasa Mahkemesine (AYM) bireysel başvuruda bulunarak, “tutuklama kararıyla; kişi güvenliği ve özgürlüğü, düşünceyi açıklama ve yayma özgürlüğü, basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü haklarının ihlal edildiği”ni dile getirmişlerdi. 26 Şubat’ta kararını açıklayan AYM, 3’e karşı 12 oyla, MİT TIR’ları haberleri nedeniyle tutuklu olan Dündar ile Gül’ün “kişi hürriyeti ve güvenliği”, “düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti” ve “basın hürriyeti” haklarının ihlal edildiğine karar vermişti.

ERDOĞAN, ‘SAYGI DUYMUYORUM’ DEMİŞTİ

92 gün cezaevinde tutuklu kalan gazetecilerin tahliye edilmesine tahammül edemeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu karara uymuyorum saygı da duymuyorum” demişti. Cumhuriyet gazetesi MİT TIR’ları ile ilgili haberi 29 Mayıs 2015’te “İşte Erdoğan’ın yok dediği silahlar” başlığıyla manşetine taşımıştı. 31 Mayıs 2015’te TRT’nin canlı yayınına konuk olan Erdoğan, TIR’ların gündeme getirilmesinin casusluk faaliyeti olduğunu savundu. Ardından da Erdoğan, “Bu casusluk faaliyetinin içine o gazete de girmiştir. Haberi yapan bedelini ağır ödeyecek” ifadesini kullandı ve davanın açıldığını söylemişti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Rambo İbrahim: Kavga haklıysa ben de varım!

SONRAKİ HABER

Kürtçeye anayasal güvence verilmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...