20 Nisan 2016 18:15

Gülen cemaatine yönelik operasyonda 4 kişi tutuklandı

Gülen cemaatine yönelik 'FETÖ/PDY' adıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 9 kişiden 4'ü tutuklandı.

Paylaş

Gülen cemaatine finansal destek sağladıkları gerekçesiyle gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 9 kişiden 4'ü tutuklandı, 5'i de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Nöbetçi Anadolu 10. Sulh Ceza Mahkemesi'ne tutuklama talebiyle sevk edilen şüphelilerden F.B., F.C., M.K. ve Z.B., haklarında "Terör örgütüne finansman sağlamak" ve "Suçtan kaynaklı malvarlığı değerlerini aklamak" suçlarını işlediklerini gösterir müfettiş raporları, banka ödeme fişleri, yetki belgeleri (yetki belgelerinde yetki veren şahısların imzalarının bulunmaması ya da imzaların benzememesine rağmen ödemelerin yapılması) gibi somut ve kuvvetli suç şüphesi olduğunu gösterir deliller bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Hakimlik, tutuklama kararında, "Kullanılan hesapların zekat, kurban, bağış ve burs gibi amaçlarla açıldığının bilinmesine rağmen veya imzaların yetki veren kişi tarafından atılan imzalara benzememesine rağmen işlemlerin yapılarak finansman yapılmasına yardımcı oldukları, yapılan finans işlemlerinin yüksek miktarlarda bulunması gözönüne alındığında, kaçacakları şüphesini uyandıran somut olguların bulunması nedeniyle tutuklanmalarına karar verildi" ifadesini kullandı.

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen şüphelilerin 5'i ise suçun vasıf ve mahiyeti ile mevcut delil durumu gerekçe gösterilerek, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Serbest bırakılan 5 şüpheli için yurtdışına çıkış yasağı konularak, karakola imza atma yükümlülüğü getirildi.

Öte yandan, adli kontrol hükümleri uygulanmak üzere savcılıkça mahkemeye sevk edilen 17 kişiye de adli kontrol hükümleri uygulandı.

Soruşturma kapsamında, Emniyet'te ifadeleri tamamlanan 44 kişi sabah saatlerinde adliyeye getirilmiş, Anadolu Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu'nca ifadeleri alınan 44 kişiden 9'u tutuklanma, 17 kişi ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. 18 kişi ise savcılıkta verdikleri ifadenin ardından serbest kalmıştı.

Halen Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları devam eden 49 kişinin de yarın sabah Adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Slovenya futbolunda ırkçılık gölgesi

SONRAKİ HABER

#8DİHAMuhabiritutuklu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...