20 Nisan 2016 15:43

‘Tarihi bina restore edildi, Ensar Vakfına peşkeş çekildi’

CHP heyeti, Bursa'da tarihi depo binasının, ihalede usulsüzlük yapılarak Ensar vakfına kiralandığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Paylaş

Bursa’da Cumhuriyet döneminden günümüze kalan ve zamanında tahıl ambarı olarak kullanılan yığma taş özelliğine sahip deponun çocuk istismarıyla gündeme gelen Ensar Vakfına kiralandığı iddia edildi. Sanatın ve kültürün merkezi olacak şekilde aslına uygun restore edeceklerini söyleyen AKP’li Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar 2 yıl önce, restorasyon sonrası bu tarihi yapıda konferans salonları, sanat galerisi, eğitim alanları ve ziyaretçilerin hoşça vakit geçirebilecekleri bir ortam yaratacaklarını söylemişti.

CHP Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Karaca, “Peşkeş ihalesine yalnızca İlim Yayma Cemiyeti ve Ensar Vakfı katıldı. İhalede 620 lira teklifte bulunan İlim Yayma Cemiyeti çekildi ve 625 lira teklif veren Ensar Vakfı ihaleyi kazandı. Bu olay hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. 990 metrekare üzerine kurulu asma katlarıyla beraber toplamda 1500 metrekarelik bir tarihi yapı nasıl bu fiyata kiralanıyor? Kültür ve sanat merkezi olacak olan bir yer çocuk istismarcılığıyla gündemden inmeyen Ensar Vakfı’na açıkça peşkeş çekilmiştir. Biz bu işin peşini bırakmayacağız” dedi.

Savcılığa suç duyurusunda bulunan CHP heyeti adına konuşan Avukat Suna Soydaş da “Restore edilen tarihi bina için 1.5 milyon lira harcandı. Şimdi bu yapının 625 liraya kiraya verilmesi kamu kaynaklarını açıkça kötüye kullanmaktır. Pazarlık usulü ile yapılan ihalenin kamuya açık bir şekilde yapılması gerekiyordu. Fakat sadece İlim Yayma Cemiyeti ve Ensar Vakfına haber verilerek bu ihaleye girmeleri sağlandı. Burada açıkça ihalede usulsüzlük yapıldı” dedi. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İfade özgürlüğü Cumhurbaşkanı eleştirilince işletilmiyor

SONRAKİ HABER

İmam Hatip'te dayak: 11 yaşındaki çocuk müşahade altında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...