20 Nisan 2016 15:33

İfade özgürlüğü Cumhurbaşkanı eleştirilince işletilmiyor

Sosyal Hizmet Uzmanı Ali Rıdvanoğulları sosyal medya paylaşımları sebebiyle görevden uzaklaştırıldı. Rıdvanoğulları ve SES kararı eleştirdi.

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Adana Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde çalışan Sosyal Hizmet Uzmanı Ali Rıdvanoğulları, sosyal medyada Suruç katliamına dair paylaşımları nedeniyle Cumhurbaşkanına hakaret iddiası ile görevden uzaklaştırıldı. Şikayet üzerine Suruç saldırısı ve öncesinde yaptığı paylaşımlar nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret”, “terör örgütü propagandası”, “Devletin kolluk kuvvetlerini aşağılama” suçlamaları ile Rıdvanoğulları hakkında açılan soruşturmada terör örgütü propagandası ve devletin kolluk kuvvetlerini aşağılama suçlamaları hakkında takipsizlik kararı veridi. Ancak Cumhurbaşkanı’na hakaretten hakkında dava açılan Rıdvanoğulları, 12 Nisan’da 11 ay 20 gün ceza aldı. Ardından da bugün aynı gerekçeyle görevden uzaklaştırıldı.

Davanın Suruç katliamı ile ilgili hükümete eleştiriler ve “Seni başkan yaptırmayacağız” şeklindeki paylaşımları nedeniyle açıldığını ifade eden Rıdvanoğulları, kolluk kuvvetleri ile ilgili verilen takipsizlik kararında dikkat çekilen ifade özgürlüğünün Cumhurbaşkanına hakaret konusunda işletilmediğini söyledi.  Rıdvanoğulları, “Kararda ifade özgürlüğünün sınırsızlığına vurgu yapılarak AİHM ve Anayasa mahkemesi maddelerine gönderme yapılarak ifade özgürlüğünün nasıl güvence altına alındığının ayrıntılı açıklandığını; ancak aynı maddelerin Cumhurbaşkanı’na hakaret konusunda uygulanmadığını” ifade etti.  Paylaşımlarında ne hükümete ne de Cumhurbaşkanının kişiliğine yönelik bir şey olmadığını dile getiren Rıdvanoğulları, “Hükümeti ya da Cumhurbaşkanını eleştirmek ifade özgürlüğüdür. Ama ‘seni başkan yaptırmayacağız’ demek suçmuş. Karara itiraz edeceğiz” dedi.

BU HUKUKSUZLUKTAN VAZGEÇİN

Konuyla ilgili açıklama yapan SES Adana Şubesi, “Suruç katliamının failleri cezalandırılmamışken ve bunca hukuksuzluğun sorumluları gerekli cezai işlemlere maruz kalmamışken katliamı eleştirenlere, kınayanlara soruşturmalar açılmıştır. Ali Rıdvanoğulları görevden uzaklaştırılmıştır. Adana Valiliğine çağrımız bir an önce hukuksuz uygulamalarından vazgeçmesi arkadaşımızın yeniden görevine dönmesini sağlaması yönündedir. Aksi takdirde SES tarihinde örneği sıkça görüldüğü gibi gerekli direnişi sergileyecek, üyemiz işine iade edilene kadar mücadelemiz devem edecektir” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Tüzel: AKP, mültecileri şantaj konusu yapıyor

SONRAKİ HABER

‘Tarihi bina restore edildi, Ensar Vakfına peşkeş çekildi’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...