20 Nisan 2016 14:44

SES: Fiili hizmet süresi zammı için mücadele edeceğiz

SES Bursa Şubesi, fiili hizmet süresi zammına dair yaptığı açıklamada bu haktan yalnızca fazla mesai yapanlar faydalanacağına dikkat çekti.

Paylaş

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Bursa Şubesi fiili hizmet süresi zammı konusunda açıklama yaptı.

SES binasında yapılan açıklamada konuşan Şube Başkanı Ergül Çiçek, "Hükümet sağlık emekçilerine 5 yıla 1 yıl şeklinde fiili hizmet süresi zammı uygulaması için talimat vereceğini açıklamış ve bu konuda kesinlikle bir düzenleme yapılacağı her seçim öncesi belirtilmiştir. Oysa ki hükümet tarafından yapılan açıklamalar gösteriyor ki 5 yıla 1 yıl değil 33 yıla 1 yıl fiili hizmet süresi zammı verilmesi planlanmaktadır. Bu haktan sadece fazla mesai yapanlar faydalanacaktır” dedi.

Çiçek sözlerine şöyle devam etti: "Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak şiddete, fiziksel, kimyasal ve biyolojik risklere rağmen hizmet üretmeye çalışıyoruz. Bunların yanı sıra nöbet, vardiya, aşırı çalışma, fiziksel ve ruhsal yoğunluk, stres gibi çalışma koşulları ve çalışma ortamının sonucunda gelişen psikososyal sorunlarımız söz konusudur. Bizlerin talepleri gayet net yaşamsal bir hizmet olan sağlık hizmetini üretirken sağlığımızdan olmamak için oyalanmak değil hakkımız olan fiili hizmet süresi zammını istiyoruz."

Fiili hizmet süresi zammı için önerilerini de sunan  Çiçek, "Biz bu önerilerimizi daha önce de sunmuştuk. Fakat ne hükümet ne de yetkili olan Memur-Sen (Sağlık-Sen) bu konuda çalışanların beklentisini karşılayacak bir çaba içerisine girmediler. Biz hakkımız olanı alana kadar mücadele edeceğiz” dedi. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Fatih Yağmur serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

HDP, Dostcam işçilerini ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...