20 Nisan 2016 13:19

Okul tacizi gizlemek istedi, öğrenci kendini 3. kattan attı

Muğla Milas’ta Doktor Mete Ersoy Ortaokulunda tacize uğrayan 14 yaşındaki kız öğrenci, taciz gizlenmek istenince intihara kalkıştı.

Paylaş

Okul arkadaşının tacizine uğrayan 14 yaşındaki kız öğrenci, okul yönetiminin olayı kapatmak istemesi üzerine 3. katta bulunan okul müdürünün odasından ‘Size göstereceğim’ diyerek atladı. Hastaneye kaldırılan öğrencinin iç kanamasının sürdüğü, beyin travması geçirdiği, çene ve bel kemiklerinin kırık olduğu belirlendi.

Olay 19 Nisan günü Milas’ta bulunan Doktor Mete Ersoy İlkokulu’nda yaşandı. İddiaya göre, tacize uğrayan 14 yaşındaki O. K, olay sırasında kendini savunmak için erkek öğrenciye tırnaklarını batırdı. Okul yönetiminin kız öğrenciyi haksız bularak hakkında disiplin soruşturması başlatmak istemesine karşılık, O. K, okul müdürünün camından ‘Size göstereceğim’ diyerek atlayarak intihar girişiminde bulundu.

PSİKOLOJİK BASKI YAPTILAR

O. K’nin, intihar girişiminde bulunmasının hemen öncesinde müdürün odasında çağırılarak, kollarında çizikler olan öğrencinin velisi ve okul yöneticilerinin psikolojik baskısına maruz bırakıldığı öğrenildi. Odadaki konuşmanın ardından eve giden O. K. durumu annesine anlattı. Anne Emine K. bu anı ‘Kızım okuldan eve geldi ve onu görünce çok korktum. Gözleri şişmiş kızarmış ve çok korkmuştu. Kızım, ‘Tacize uğradım haklıyken haksız yaptılar beni’ diyerek ağlıyordu” sözleriyle anlattı. Kızıyla birlikte okula giden anne Emine K, okul müdürünün kendisine “Kızın da çocuğun kollarını çizmiş paramparça yapmış disiplin cezası alacak” dediğini söyledi. Müdür ile annesinin tartışması sırasında müdürün odasında bulunan O. K’nin müdürün disiplin cezası vereceğini söylemesi üzerine 3. katta bulunan odanın penceresinden “Size göstereceğim” diyerek aşağı atladığı belirtildi.

Çarşamba günü TEOG sınavına girmesi gereken O. K. geçirdiği iç kanama sonucu Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyata alında. Kalçasında, kaburgalarında ve belinde çok sayıda kırık olduğu belirtilen öğrenci yoğun bakımda tutuluyor.

Daha önce de birçok kız öğrenciye aynı şekilde saldırıda bulunduğu söylenen erkek öğrencinin, öğretmenlere birçok kez şikâyet edildiği ama öğretmenlerin kulak ardı ettiği de iddia edildi. Anne Emine K, bahsi geçen çocuğun emekli asker çocuğu olduğunu ve bu sebeple korunduğunu söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Obama Riyad’a gitti

SONRAKİ HABER

‘Emniyet müdür yardımcısı lise öğrencisini darbetti’ iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...