20 Nisan 2016 12:53

Tutuklama bilançosu ağır: 50 günde 86 kişi tutuklandı

Şırnak ve Mardin’de 50 gün içinde toplam 284 kişi gözaltına alınırken DBP ve HDP yöneticiler ve belediye eşbaşkanlarının da olduğu 86 kişi tutuklandı

Paylaş

Bölgede Kürt siyasetçilere yönelik gözaltı ve tutuklamalar aralıksız devam ediyor. Şırnak  ve Mardin’de ise gözaltı ve tutuklamalar son dönemlerin en büyük bilançosuna ulaştı. 50 gün içinde bu iki kentte toplam 284 kişi gözaltına alınırken, aralarında gazeteciler, DBP ve HDP yöneticiler ile belediye eş başkanlarının da bulunduğu 86 kişi tutuklandı. Muş’ta dün yapılan polis baskınlarında ise aralarında Bulanık Belediye Eş Başkanı Figen Yaşar’ın da bulunduğu 35 kişi gözaltına alındı.

ŞIRNAK’TA 48, MARDİN’DE 38 TUTUKLAMA

Şırnak’ta 1 Mart-20 Nisan tarihleri arasında 194 kişi gözaltına alındı, 48 kişi tutuklandı. ‘Örgüt üyesi olmak’ ve ‘Örgüt propagandası yapmak’ iddialarıyla tutuklananlar arasında Silopi Belediye Eş Başkanı Emine Esmer ve DBP Şırnak İl Eş Başkanı Yahya İdin ile birçok HDP ve DBP yöneticisi yer aldı. 

Mardin’de ise 90 kişi gözaltına alındı. Dargeçit Belediye Eş Başkanı Zeynep Sipçik, Kızıltepe Belediye Eş Başkanı Leyla Salman ile birçok HDP ve DBP yöneticisinin de aralarında bulunduğu 36 kişi aynı gerekçelerle tutuklandı. Birçok tutuklamaya sadece sosyal medya paylaşımları delil olarak gösterildi.

GAZETECİLER DE HEDEFTE

Nusaybin’de haber takibi yapan DİHA Muhabiri Meltem Oktay ve Uğur Akgül de bu süreçte darbedilerek gözaltına alındı. Oktay ‘Örgüt üyesi olmak’ iddiasıyla tutuklanırken, Akgül ise adli kontrol ile serbest bırakıldı. Cizîr’de vahşet bodrumlarında babası Mahmut Duymak’ı kaybeden DİHA Muhabiri Fırat Duymak da aynı tarihlerde haber takibindeyken gözaltına alındı. Nusaybin’de Doğan Haber Ajansı (DHA) Muhabiri Ahmet Akkuş, Fransız Fotoğrafçı Jan Schmid Whitley, Sendika.org muhabiri Murat Bay ve Serbest Fotoğrafçı Orhan Tanhan da gözaltına alındı. Dün ise İdil’de yaşamını yitirenler için verilen mevlide baskın yapan polis, DİHA muhabirleri Süheyla Ölmez ve Mahsum Molak ile 3 kişiyi gözaltına aldı.

Muş’un Bulanık ilçesinde yapılan baskınlarda aralarında Bulanık Belediye Eş Başkanı Figen Yaşar ile belediye meclis üyelerinin de bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı. Belediye binasında bulunan makam odaları ve birimleri didik didik aranırken, belge, doküman ve hizmet arşivine de el koyuldu.  Muş merkez ile Hasköy’ ilçelerinde de ‘Örgüte yardım’ iddiasıyla 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Muş İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Öğrenciler de talepleriyle alanlarda olacak

SONRAKİ HABER

Encü: Silopi’de çatışma yok, yasak sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...