20 Nisan 2016 12:48

Öğrenciler de talepleriyle alanlarda olacak

Muğla Sıtkı Kocaman Üniversitesi öğrencileri, 1 Mayıs’ta kendi talepleriyle alanlarda olacaklarını söyledi.

Paylaş

Muğla’da üniversite öğrencileri kantinlerde, ev toplantılarında bir araya gelerek 1 Mayıs sürecini tartışıyor. Bazı öğrenciler 1 Mayıs’ın kendileri için bir anlam ifade etmediğini belirtirken bazı öğrenciler de işsizlik, geleceksizlik kaygısı içerisinde olduklarını ve 1 Mayıs’ı taleplerini dile getirebildikleri bir mücadele günü olarak değerlendiriyor.

İşletme bölümü 1. Sınıf Öğrencisi Dilan, “Ben 1 Mayıs’a daha çok gelecek kaygısı ve kadın sorunlarına yönelik talepler üzerinden kayılacağım” diyor. Öte yandan 1 Mayıs’ta siyasi parti amblemlerinin değil işçi sorunlarının ve taleplerinin ön plana çıktığı, Bölge’deki sivil ölümlerine karşı bir duruşun sergilendiği bir alan görmek istediğini beliren Dilan, “İş yerlerindeki sömürünün son bulması, Kürt yurttaşların kimliklerinden dolayı yaşadığı gelecek kaygısının önüne geçilmesi talepleriyle de alanlarda olacağım” diyor. 1 Mayıs’ın kadın işçiler için daha büyük anlamı olduğunu ifade eden Dilan, “Kadın sorununun ön planda olması gerektiğini düşünüyorum. İş yerlerinde tacize uğrayanlar, emeği erkeklere göre daha fazla sömürülenler kadın işçiler oluyor. Bu yüzden kadın emekçilerin ön planda olması gerekiyor” dedi. 1 Mayıs denince aklına ilk olarak Taksim ve orada yaşanan katliamların geldiğini söyleyen Dilan, “Fakat 1 Mayısın işçinin olduğu, kutlanabilen her meydanda kutlanması gerekir” dedi.

İsmini vermek istemeyen başka bir öğrenci de eğitimin günden güne ticarileşmesine dikkat çekerek, eğitimin parasız olması gerektiğini vurguladı. Parasız eğitim talebinin öğrenciler cephesinden dile getirilmesi gerektiğini söyleyen öğrenci, “Öğrenciler olarak biz de taleplerimizle 1 Mayıs’a katılacağız” dedi. (Muğla/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sağlık emekçileri yıpranma payı istedi

SONRAKİ HABER

Tutuklama bilançosu ağır: 50 günde 86 kişi tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...