20 Nisan 2016 12:21

Qamişlo'da ordu ile YPG'ye bağlı güçler çatıştı

Suriye ordusu ve YPG'nin denetimindeki Qamişlo'da taraflar arasında çatışma yaşandı. Her iki taraftan ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

Paylaş

Suriye'nin Haseke vilayetine bağlı Qamişlo kentinde hükümete bağlı Ulusal Savunma Güçleri ile YPG Asayişi arasında çatışma yaşandı.

Al Masdar'ın haberine göre çatışma, YPG'ye bağlı güçlerin dün Ulusal Savunma Güçleri üyelerini alıkoyması üzerine başladı.

ANHA ise bugün saat 11.00 sıralarında Qamişlo Sebe Behrad Kavşağı'nda asayiş güçleri ve trafik ekiplerine yönelik saldırı gerçekleştirildiğini, bunun üzerine asayişin olaya müdahale ettiğini yazdı.

ANHA'ya göre çatışmalarda Ulusal Savunma Güçleri'ne bağlı 8 kişi yaşamını yitirdi, 12 kişi tutuklandı.

Çatışmaların şiddetlenmesi üzerine YPG'nin devreye girdiği belirtilirken Suriye ordusunun denetimindeki belli noktalarda çatışmaların sürdüğü bildirildi.

Rûdaw’ın haberine göre ise, Ulusal Savunma Güçleri bu sabah YPG asayiş güçlerine ait bir araca silahlı saldırı düzenledi. Silahlı saldırıda araç içinde bulunan 2 asayiş görevlisi ile 1 şoför hayatını kaybetti. 20 dakika süren çatışmanın ardından çarşı kapatıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı kentte kontrol noktaları kuruldu.

Qamişlo, Suriye ordusu ve YPG'nin denetiminde bulunuyor. Kentte daha önce de iki taraf arasında çatışmalar yaşanmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Rizeli ÇAYKUR işçileri 1 Mayıs için kolları sıvadı

SONRAKİ HABER

Dostcam işçileri direnişi Gündoğdu’ya taşıyacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...